Haberler

Sulukule Sakinlerinin İnsan Hakları Komisyonu'na Yaptığı Başvuru

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Sulukule Sakinlerinin Birileri Tarafından Duygusal Olarak Kullanıldığını ve Tahrik Edildiğini Belirterek, "Provokasyon ve Tahriklere Uygun Bir Zemin Var" Dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Sulukule sakinlerinin birileri tarafından duygusal olarak kullanıldığını ve tahrik edildiğini belirterek, "Provokasyon ve tahriklere uygun bir zemin var" dedi.

Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri Yenileme Alanı Projesi kapsamında evlerinin yıkılacağı ve mağdur olacaklarını ileri süren Sulukule sakinlerinin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na yaptığı başvuruyla ilgili toplantı bugün yapıldı. Komisyon, toplantıda tarafların görüşlerini dinledi. Toplantının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Fatih Belediyesi'nin vatandaşları hak mağduriyetine uğratmadan, medeni yaşam koşullarını sağlayacak bir proje hazırladığını söyleyen Müezzinoğlu, Roman vatandaşların da kültürlerini yaşatabilecekleri bir dönüşümün gerçekleştirileceğini ifade etti. Gazetecilerin, Sulukule sakinlerinin neden ikna olmadıkları yönündeki sorusu üzerine Müezzinoğlu, duygusal olarak tahrik zemini bulunduğunu söyleyerek, "Birileri duygusal olarak o kitleyi kullanıyor, tahrik ediyor. Bir de bu insanların yıllardan beri süren

alışkanlıkları var. Provokasyon ve tahriklere de uygun bir zemin. Burada aslında ne kültürel anlamda, ne hak anlamında bir mağduriyet yok" diye konuştu.

Tarihi bir mirasın olduğu yerde 10 metrekarelik teneke evlerin görüntüsünün, bu mirasın hukukuna da saygısızlık olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, duyguları istismar eden bir anlayışla değil hak ve hukuku gözeten bir anlayışla davranmak gerektiğini, İnsan Hakları Komisyonu'na yapılan başvurunun duygusal tahriklerden başka bir gerekçesi olmadığını söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Demir ise projenin her platformda tartışıldığını, mülk sahipleri ve kiracılarla Fatih Belediyesi çatısı altında defalarca konuştuklarını anlattı. Bölgede mülk sahibi 620 aile bulunduğunu kaydeden Demir, hedeflerinin hem mülk sahiplerini hem kiracıları mutlu edecek bir çözüm bulmak olduğunu, bu hedefe de ulaştıklarını dile getirdi. 620 ailenin yanı sıra 423 kiracı bulunduğunu belirten Mustafa Demir, bunun yanında bir de uymak zorunda oldukları imar planı olduğunu ifade etti. Ancak

mülk sahiplerinin sayısı kadar konut üretilebileceğine işaret eden Demir, böyle bir yarımadada bundan fazla yoğunluğun mümkün olmadığını vurguladı. Bölgede oturan kiracıların genellikle 10 metrekarelik baraka evlerde, teneke evlerde, çadırlarda yaşadıklarını anlatan Demir, bu kiracıların TOKİ tarafından Taşoluk'ta yapılacak evlere yerleştirileceğini bildirdi.

Fatih Belediye Başkanı Demir, 620 hak sahibinden 400'ünün gelip protokol imzaladığını söyledi. Bölgede işgalciler bulunduğuna işaret Demir, bu projeden hak sahibi olmak isteyenler bulunduğunu kaydetti. Demir, sorun çıkaranların genellikle projeden faydalanamayan ve daha fazla faydalanmak isteyenler olduğunu kaydetti. Demir, hak sahiplerinin mevcut mülklerinin peşinat kabul edileceğini ve yıkılan evlerin yerine yapılacak evlerin ödemelerinin 180 ayda gerçekleştirileceğini belirterek, bu ödemelerin de mülk

sahipleri konutlara yerleştikten sonra başlayacağını anlattı. Demir, projenin 2008 yılı ortasında başlayacağını sözlerine ekledi.

(ZÇ-MAY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title