Haberler

Ziya Doğan, Ağır Konuştu

Trabzonspor Eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor'a İhanet Edenlerin Olduğunu İddia Ederek, Kulübün İçinde ve Dışında Trabzonspor'un Başarılı Olmasını İstemeyenlerin Olduğunu Söyledi.

Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor'a ihanet edenlerin olduğunu iddia ederek, kulübün içinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenlerin olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Ziya Doğan, Trabzonspor'un yönetim ve yerel medya cephesinden ağır suçlamalara uğramasına rağmen bugüne kadar sessizliğini korudu. Bu sessizliğini 'Genel Kurul öncesi yapacağım açıklamalar yanlış anlaşılabilirdi' diye açıklayan Ziya Doğan, seçimin sona ermesinin ardından Bordo-mavili takımda son 1.5 yılda yaşadıklarını Futbol Extra'ya anlattı. Konuşmak için genel kurulu beklediğini söyleyen Doğan, "Her şeyden önemlisi bir genel kurul vardı. Benim bu genel kurul öncesi şimdi size anlatacaklarımı anlatmam yanlış yönlere çekilebilirdi. Etik olmazdı. Çünkü genel kurul süreci işliyordu ve ben bu sürece etki etmiş olurdum" ifadelerini kullandı.

Kendisinden sonra göreve gelen teknik heyetin yeni bir macera arayarak sistemi bozmak istediğini, ancak olmayınca yeniden kendisinin oynattığı orta alandaki üçlü sisteme döndüğünü söyleyen Doğan, "Mesela 'Ziya Doğan korkak oynatıyor, defans oynatıyor' deniyor. Ziya Doğan defans oynatıyor, ama en çok gol atan takım oluyor, alın bakın. Defansif diye adlandırılan takımlar daha başarılı. Şimdi mesela benden sonraki teknik heyet yeni bir macera aradı, sistemi bozmak istedi, baktı olmuyor, benim orta alandaki üçlü sisteme döndü ve öyle oynamaya başladı. Bana 'Ayman-Hüseyin-Serkan birlikte oynamaz' demiyorlar mıydı ? Peki bakın şimdiki hoca da aynı şekilde oynuyor. Ama bir incelesinler, böyle oynadığımızda kazanmışız, en fazla pozisyona böyle girmişiz, rakibe pozisyon vermemişiz. Ama bunlar 9 haftada 7 mağlubiyetten sonra dönüyorlar Ziya Doğan'ın sistemine. Ancak kimse çıkıp da 'Ziya Doğan haklıymış' demiyor. Kimse bunlardan zamanında Ziya Doğan'a yapılmış bir haksızlık olarak bahsetmiyor. Ama kamuoyuna verdikleri iz ne oluyor ? O anlamda insanları yönlendiriyorlar. İnsanların kafasını karıştırıyorlar. Kim bu karıştıranlar ?. 50 kişiyi geçmezler. İçinde eski yönetici, gazeteci, eski futbolcu olan 50 kişiyi geçmez bir gruptu tüm bunları yapan" diye konuştu.

"Trabzonspor'da Yattara'ya 'Senin paranı Ziya Doğan verdirmiyor' diye futbolcuya yalan söyleyen yöneticilerle çalıştım" diyen Doğan, "Türkiye'de her kulüpte, her ilde kaostan beslenen gruplar vardır. Her camiada var bu olaylar. Bu ülkede çıkar ilişkilerinin olduğunu bilmiyor musun ? Çok net.600 bin nüfuslu bir şehir olsa, oradaki 30 kişi o şehrin kamuoyunu belirliyor. Doğru veya yanlış. Türkiye'de kötülerin sesi daha gür çıkıyor. Bakın bir tane dürüst, bin tane sahtekarı rahatsız eder. Ama bir sahtekarın sesi de bin tane dürüstten daha çok çıkar. Bu ülke böyle.. Trabzonspor camiasındaki durum da buydu. Tabii onlara çanak tutan kişiler de maalesef içeriden. Ziya Doğan hep ilkeliydi. İnsanları hiç hor görmedi, insanları hiç hiçe saymadı. İnsan kanı taşıyan herkesle çok iyi anlaştım. Böyle konuşmayla insanlar Ziya Doğan'ı isyankar zannedecekler, ama Ziya Doğan çok sabırlı, inanılmaz sabırlı. Bakın size bir örnek vereyim. Yattara'ya 'senin paranı Ziya Doğan verdirmiyor' diye futbolcuya yalan söyleyen yöneticilerle çalıştım" dedi.

"KULÜBÜN İÇİNDE VE DIŞINDA TRABZONSPOR'UN BAŞARILI OLMASINI İSTEMEYENLER VARDI" Kulübün içinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenlerin olduğunu söyleyen Doğan, "Ya kardeşim, biz çok başarılı olduk diyorum anlamıyorsunuz. Ben 9 haftada 1 maç mağlup oldum, o da Beşiktaş maçı. Evet, o maçta hatam vardı. O gün orta sahayı daha dengeli tutmam lazımdı. Futbol takımını her türlü toparlıyorum. Her türlü olumsuzlukta yine toparlıyorum, avucumun içine alıyordum. Bu rahatsızlık oluşturdu bazı kesimlerde. Kulübün içinde ve dışında Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenler vardı" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Sezona Lazaroni ile değil de Ziya Doğan ile başlamış olsaydık, şimdi liderdik' açıklamasının bazılarını rahatsız ettiğini, o kişilerin de 1.5 sene kendisiyle uğraştığını dile getiren Doğan, "Geçen sezon ikinci yarıda Beşiktaş, Galatasaray ve diğer galibiyetler peşpeşe gelince bir anda şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor denilmeye başlanmıştı. Tam bu ortamda İbrahim Hacıosmanoğlu, 'Şayet sezon başı koluna Lazaroni'yi takıp, şehirde tur atarak gövde gösterisi yapanlar bu yanlışı yapmasaydı, sezona Lazaroni ile değil de Ziya Doğan ile başlamış olsaydık biz şimdi liderdik' açıklaması yaptı. Hacıosmanoğlu'nun bunu söylemesi bazılarını rahatsız etti. O kişiler de 'Senin getirdiğin teknik adam başarısız olacak' diyerek 1.5 sene benimle uğraştı. Arada Trabzonspor ne oluyor ? Ha, çok konuşurlarsa isim vererek söylerim bunları" ifadelerini kullandı.

"İstediğim hiçbir şeyi yapmadılar" diyen Doğan, "Bakın Trabzonspor benim bulunduğum dönemde çok çok başarılıdır. Geçen sene ligin ikinci yarısına bakın. O yönetimden 6 kişilik grup istifa edince her şey farklı oldu. Bir de diyorlar ki 'Biz Ziya Doğan'ın istediği her şeyi yaptık' Hiçbir şeyi yapmadılar. Haşim Saitoğlu, Zeyyat Kafkas, Aydın Pişiren ve şimdi ismini hatırlamadığım iki kişi daha vardı, bunlara sezon başında bir liste hazırladım. Bu yöneticileri karşıma alıp brifing verdim. 'Arkadaşlar benim şampiyonluk kadrom bu' dedim ve onların düşüncelerini sordum. 'Hocam heyecanlandık. Bu takım bu kadroyla gerçekten şampiyon olur' dediler. Onlara 'Bu takım şampiyon olmazsa sizden para istemiyorum. Benim de başarıya ihtiyacım var, paraya deDlerle çalıştım" diyen Doğil. Allah'a şükür çok param yok, ama kimseye de muhtaç değilim. Kuru ekmek de yer geçinirim' dedim. Bunlar da heyecanla 'Hemen başkanın yanına gidiyoruz, kendisiyle bu konuyu görüşelim' dediler. O zaman da Federasyon için Ankara'da görüşmeler vardı ve başkan oradaydı. Yanına gittiler. Benim şampiyonluk vaat ettiğim kadronun maliyeti de 7 milyon Euro. Ama bazı oyuncular var, onları bırakacağız. Onlardan kurtaracağımız para 8.5 milyon Euro. Düşünün, hem şampiyon kadro kuracağız hem de üstüne kasamıza para girecek. Sonuç; Sıfır. Başkanla konuştular, ardından beni arayarak 'Hocam olmuyor' dediler. Elimizden çıkarmamız gereken futbolcuları da kime sunarsak sunalım alan çıkmadı. Adam bizden yılda 1.5 trilyon garanti para alıyor, gider mi? Başkası o parayı verir mi? Vermediler tabii. Haliyle adamlar elimizde kaldı. Yönetim 'Kasadan para çıkartamayız' deyince bu kadro yatmış oldu" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'DA HİÇBİR TEKNİK DİREKTÖRÜN YAŞAYAMAYACAĞI KADAR SIKINTILAR YAŞADIM" Bu dönemde Trabzonspor'da hiçbir teknik direktörün yaşayamayacağı kadar sıkıntılar yaşadığını ifade eden Doğan, "Bu alınanlar alternatif isimler. Tolga'yı ben niye alayım, Adnan'ı ben niye alayım? Adnan'ı alternatif aldık. Ama Tolga'yı mecburiyetten aldık. Niye? Stoper sıkıntımız olabilirdi. Hem de bedavaydı. Tomas'ı istediğimizi ve almak üzere olduğumuzu biliyor musun? Ersen Martin konusunda 'Oyuncu almadan vermeyelim' dedim ama gitti. Yani sıkıntı burada. Ben daha önce teknik direktörlerin yaşadıkları sıkıntıyı da biliyorum. Hiçbir teknik direktörün yaşayamayacağı kadar sıkıntılar yaşadım bu dönemde Trabzonspor'da. Bazı şeyler var, anlatsam tüylerin ürperir. Burada zarar gören Ziya Doğan değil, Trabzonspor olur anlatırsam. Tomas ve Song'u alıyorduk. Kendileriyle görüşülüp prensipte anlaşılmıştı. Yine Prica vardı yabancılardan. Alternatif olarak da Holosko ile anlaşmıştım. Başkana Holosko'yu sundum. O dönemde fiyatı çok ucuzdu. İsimlere fazla girmeyelim, ama şampiyon olacak kadronun maliyeti 7 milyon euroyu dahi bulmuyordu. Hepsinin ismi o yöneticilerde. Gidin, versinler. Ben bazılarını söyledim" diye konuştu.

Ersun Yanal'ın kendisinden daha rahat bir ortamda çalıştığını söyleyen Doğan, "Futbolcularıma, 'Arkadaşlar ben buradaki zorluklarla mücadele edeceğim. Benden sonra gelen benden daha rahat bir ortamda çalışacak' diyordum. Ve dediğim gibi oldu. Benim dönemimde futbol takımının emanet edildiği yöneticiler hiç yanımızda olmadı. Aylar sonra bir tek Bursa maçına geldiler, o da benim görevime son vermek için. Şimdi bir taraftan takımla uğraşıyorsun, bir taraftan bunlarla savaşıyorsun. Her hafta 3-4 tane organize senaryo yazıyorlardı. Bunlar nasıl düzeltilir ?. Önlem alacaksın. Afişe edeceksin bunları görevdeyken. Uyandıracaksın, halk bunlara inanmayacak" dedi. Ersun Yanal'ın kendisinin yaptıklarını yaptığını, ama kimsenin sesini çıkarmadığını söyleyen Doğan, şöyle konuştu:

"Benim zamanımda Ceyhun'u oyundan çıkartmam krize neden oluyordu. 'Ceyhun gibi adam oyundan çıkar mı, Ceyhun gibi adam yedek oturur mu. Ceyhun'un ölüsü oynar' deniliyordu. Bu teknik direktör Ceyhun'u gönderdi kimse ağzını açmadı. 'Yusuf niye oynamıyor?' dediler benim zamanımda. Yusuf şimdi gönderildi. Serkan sağ bek oynar mı dediler? Bu teknik adam sağ bek oynattı, kimse sesini çıkarmadı. 'Ayman-Hüseyin-Serkan bir arada oynar mı?' dediler, bizi eleştirdiler. Adam oynatıyor, kimsenin çıtı çıkmıyor" "TRABZONSPOR'DA GÖREV YAPTIĞIM SON 1.5 YIL, 10 YILA BEDELDİ, ÇOK YORULDUM" Bazı yöneticilerin ödemeler konusunda futbolculara kasten vaatte bulunduklarını belirten Doğan, "Şimdi ödemeleri anlatmayalım. Bir şey var, ben yöneticiye diyorum ki, 'Arkadaş para vermiyor musun, taahhütte bulunma' Ama o adamlar futbolculara kasıtlı taahhütte bulunuyorlardı. 'Cuma günü ödeniyor' diyorlardı, ama ödemiyorlardı. Bundan büyük ihanet olmaz. 'Futbolcuyu şartlandırma' diyorum. 'Ödemeyeceksen söz verme diyorum', inadına yapıyorlar sanki. Dedim ya onların kendi aralarında sıkıntıları var. Ama Ziya Doğan başarısız olsun derken olan Trabzonspor'a oluyor" diye konuştu.

Stephanov'u Porto'ya satarak futbolcuların biriken ödemelerini yaptıklarını ve takımı kurtardıklarını söyleyen Doğan, "Stephanov'u Haşim Saitoğlu'na sor, yöneticiler sor. O dönemde takım huzursuzdu, ödemeler gecikmişti. Stepanov'u satarak oradan gelen 3.5 milyon euroyla futbolcuların biriken ödemelerini yaptık, takımı kurtardık" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da görev yaptığı son 1.5 yılın 10 yıla bedel olduğunu, çok yorulduğunu belirten Doğan, "Trabzonspor'da yaşadığım bu 1.5 yıl, 10 yıla bedeldi. Çok yoruldum. Bu sene çalışmayacağım. Seneye iyi bir kulüpten teklif alırsam çalışırım. Böyle sıradan düşüncelerin olduğu yere gitmeyi düşünmüyorum. Mantıklı, planlı, projeli, belli bir sistemi kurup devam edeceğim yer olursa gideceğim veya bekleyeceğim. Bu kadar basit. Şimdi bu konuştuklarımız yaşadıklarımın binde biri. Onun için şimdilik diyerek noktayı koyalım. Son olarak şunu söyleyeyim, bu röportajın özüdür, maksadım birilerini karalamak değil. İki dönem içinde bulunduğum Trabzonspor'u, yaşadıklarımı anlatarak kurtarmak maksadıyla konuşuyorum" ifadelerini kullandı.

(İY-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title