Haberler

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Başladı

Güncelleme:

ANKARA'da 9-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, üst düzey sporcuların ilk hamleleriyle başladı. Ligde 149 sporcudan oluşan 12 takım şampiyon olmak için mücadele edecek.

ANKARA'da 9-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, üst düzey sporcuların ilk hamleleriyle başladı. Ligde 149 sporcudan oluşan 12 takım şampiyon olmak için mücadele edecek.

Bir otelde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başladı. Açılış törenine, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ve Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan ile protokol üyeleri katıldı.

33'ü Büyükusta (Grandmaster-GM) olmak üzere 88 unvanlı sporcunun yarıştığı Süper Lig, toplam 149 satranç sporcusunun mücadelesine sahne olacak. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 12 takımın 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi vereceği Lig, 20 Temmuz'da gerçekleştirilecek ödül töreniyle sona erecek. Dünyadan ve Türkiye'den üst düzey satranç sporcularının yoğun ilgi gösterdiği Satranç Süper Ligi'nde Azerbaycan'dan GM Shakhriyar Mamedyarov, GM Rauf Mamedov, GM Eltaj Safarlı ve GM Nijat Abasov, Ukrayna'dan GM Anton Korobov ile GM Andrei Volokitin, FIDE'den GM Murzin Volodar, Hindistan'dan GM Gukesh Dommaraju, GM Nihal Şarin ile GM Gujrathi Vidit Santoshyer alıyor.

Ayrıca Makedonya'dan GM Leon Luke Mendonca, GM Denis Kadric, Sırbistan'dan GM AleksandarIndjic, FIDE'den GM Anton Demchenko, Özbekistan'dan GM Nodirbek Yakubboev, Bulgaristan'dan GM Ivan Cheparinov gibi önemli sporcular da Türkiye İş Bankası Süper Ligi'nde hamle yapıyor. Süper Lig'de GM Mustafa Yılmaz, GM Vahap Şanal, GM Emre Can, GM Mert Yılmazerli, GM Dragan Solak, GM Cemil Can Ali Marandi, GM Kıvanç Haznedaroğlu ve GM Cemil Aghamaliyev'den oluşan sekiz Türk Büyükusta mücadele ediyor. Kadınlarda ise IM Ekaterina Atalık ve WGM Kübra Öztürk Örenli yarışıyor. Ligde; 20 Uluslararası Usta (International Master-IM), 5 Kadın Büyükusta (Women Grandmaster-WGM), 20 FIDE Ustası (FIDE Master), 3 Kadın Uluslararası Usta (Woman International Master-WIM) ve 7 Aday Usta (Candidate Master) yer alıyor.

'ÜLKEMİZİN GÜZİDE KULÜPLERİNİ AĞIRLIYOR OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ'

Başkan Gülkız Tulay yaptığı açıklamada, 'Diğer ülkelerden katıldığımız turnuvalarda bizden eğitim modelimizi soruyorlar. Bunlar bizim için çok kıymetli. 15 madalya ve ülke şampiyonluğu ile döndük. Özellikle geçtiğimiz kasım ayında 16 yaş olimpiyatlarında aldığımız olimpiyat şampiyonluğu Türk satrancında bir ilk. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Yine 16 yaş olimpiyatı için sporcularımız hazırlanıyor, şampiyonluk hedefimizi sürdürüyoruz. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde 12 kıymetli takımımız var. 11 gün sürecek büyük bir mücadele için şu an bütün sporcular heyecanlı. Ülkemizin üst düzey sporcuları büyük ustaları değişik takımlarda oynuyorlar. 33 büyük usta var. Unvanlı sporcular 88, toplamda 149 sporcu yarışacak. Dünyanın en iyi sporcuları burada. Avrupa'nın önemli başarılar elde etmiş sporcuları burada. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi adından oldukça söz ettiren güçlü bir lig. Burada biz böylesine güzel bir sporcu topluluğu, böylesine ülkemizin güzide kulüplerini ağırlıyor olmaktan da çok mutluyuz. 20 temmuza kadar devam edecek. 20 temmuzda şampiyon kim olacak o zaman göreceğiz' dedi.

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan ise 'Çok güçlü ekiplerin yarışacağı heyecan dolu bir lig bizi bekliyor. Ben burada olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum, güzel bir yarış olmasını diliyorum' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Gülkız Tulay ve protokol üyeleri, Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nin sembolik açılış hamlesini gerçekleştirdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye İş Bankası Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title