Haberler

Turgay Kıran, Özhan Canaydın'ın Başkan Adayı Olmama Kararını Değerlendirdi

Galatasaray Kulübü Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, Başkan Özhan Canaydın'ın Mart Ayında Yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul'da Başkanlığa Aday Olmayacağını Açıklamasının Kendisi Sürpriz Olduğunu Belirterek, Galatasaray'ı Sıkıntılı Bir Ayın Beklediğini Söyledi.

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Başkan Özhan Canaydın'ın Mart ayında yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul'da başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının kendisi sürpriz olduğunu belirterek, Galatasaray'ı sıkıntılı bir ayın beklediğini söyledi.

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Kulüp Başkanı Özhan Canaydın'ın Mart ayındaki Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmayacağını açıklamasını değerlendirdi. Özhan Canaydın'ın açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu belirten Turgay Kıran, "Böyle bir açıklama beklemiyorduk. Bizim için sürpriz bir açıklama oldu. Sayın Canaydın'ın 2 sene daha bu görevi üstlenerek Seyrantepe Projesi'ni bitireceğini ve görevinden keyifle ayrılacağını düşünüyorduk. Ama başkanımız bugün bir sürpriz yaptı. Sanıyorumki önümüzde önemli bir süreç var. Başkanı destekleyen çok ciddi bir genel kurul üyesi vardır, onların kimi aday göstereceği önemli. Başkanın iki sene daha bu işe devam etmesi için onu yeniden razı etmek isteyeceklerdir. Başkanlığa aday olan 1-2 tane aday var, onların demokratik ortamda savaşması var. Dolayısıyla Galatasaray'ı önemli sıkıntılı bir ay bekliyor" diye konuştu.

Başkan Canaydın'ın aday olmamasında "UEFA Kupası'nda Bayer Leverkusen karşısında alınan farklı yenilginin payı var mı ?" sorusuna ise Kıran, "Ben konuşmasını dinledim. Dikkat ettiyseniz Canaydın, Bayer Leverkusen maçı için özür diledi, bunu da sorumlu arkadaşlar adına yaptı. Yani burada sorumlu olan kendisi değil, Adnan Polat ve arkadaşları olduğunu ifade etmeye çalıştı. Bizim de bildiğimiz kadarıyla bu görevi tamamen 4 arkadaşımıza bıraktı. Dolayısıyla onlar adına camiadan özür diledi. Hakikaten camiayı üzen sıkıntılı bir maçtı. Çünkü biz futbol olarak Galatasaray bu devri geçmiş diye sayıyorduk, daha güzel günler bekliyorduk, ama yanlış bir seçim. Yanlış seçim derken Feldkamp'tan bahsediyorum. 75 yaşındaki Feldkamp artık teknik direktör değil de bir danışman olabilirdi. Ama o da özveriyle çalıştı. Soğukta, sıcakta zavallım takımın başındaydı, ama bazı şeyler iyi niyetle olmuyor demekki. Bazı şeyler profesyonellikle, gençlikle oluyor. Galatasaray önümüzdeki yıllarda tekrar o ivmeyi yakalar diye ümit ediyorum" dedi.

Başkan Özhan Canaydın'ın biraz talihsiz bir dönemde takımı devraldığını da belirterek, "Özhan Canaydın, hakikaten zor bir dönemde görev aldı ve ciddi işler yapmaya çalıştı. Çok arkadaş değiştirdi. Halbuki Fenerbahçe'ye bakın, Fenerbahçe aynı kadro ile yürüyor. Dolayısıyla başkanın hatası biraz bundan kaynaklandı. Yarışlar da çok çabuk at değiştirmek yanlıştır. Tabi ki sıkıntılı dönemden belli yerlere gidemedi para olayından dolayı. İstediği birçok şeyi yapamadı. Ama Galatasaray'ın stat projesini bir yere kadar getirmişti, devamını da o getirir inşallah diyorum. Çok başarılı bir dönem oldu diyemem çünkü olmadı, bunu da herkes biliyor, saklamanın da bir anlamı yok. Galatasaray'da kaos olmaz, çünkü kulübü yönetecek bir sürü insan var, birisi çıkar ve kulübü yönetir" ifadelerini kullandı.

(EE-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title