Haberler

Tsyd-turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'nin Birinci Dönemi Sona Erdi

Tsyd-turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'nin Birinci Dönemi Sivas'ta Düzenlenen Eğitimlerle Sona Erdi.

TSYD-Turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'nin birinci dönemi Sivas'ta düzenlenen eğitimlerle sona erdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile Turkcell tarafından ortaklaşa düzenlenen Anadolu Basını Eğitim Seminerleri'nin sonuncusu Sivas'ta yapıldı. Büyük Otel'de düzenlenen toplantıya Sivas, Tokat ve Yozgat illerinden 40 yerel basın mensubu katıldı. Sivas seminerinde TSYD Başkanı Esat Yılmaer'in ve Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü'nden Tunç Saral'ın açılış konuşmalarının ardından deneyimli gazeteci Devrim Sağıroğlu 'Haber ve Röportaj Tekniği', Esat Yılmaer 'Spor Sayfası Yöneticisinin Sorumluluğu',

İlyas Namoğlu 'Spor Foto Muhabirlerinin Çalışma Koşulları' ve Melih Şendil 'TV Yayıncılığı Etiği' konularında deneyimlerini aktardı. Ayrıca spor basının önde gelen isimlerinden Faik Gürses, bilgi ve birikimlerini meslektaşlarıyla paylaştı. Seminerde bir konuşma yapan TSYD Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu, Türkiye'de sporun gelişmesi için bu türlü toplantıların önemli olduğunu belirterek, "Bizler buraya gelerek sizlere bir şeyler vermek istiyoruz. Ama bunun ötesinde sizlerden de bizler bir şeyler öğreneceğiz"

dedi.

Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü'nden Tunç Saral ise bugüne kadar yapılan toplantıların sonuncusunu Sivas'ta düzenlediklerini, toplantılarda 650 spor yazarı ile muhabire ulaştıklarını söyleyerek, bu toplantıların yeni sezonda da sürdürüleceğini kaydetti.

TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer de TSYD olarak Turkcell ile birlikte bu seminerlerde bilgi ve birikimlerini aktarmaya çalışırken, aynı zamanda Anadolu'da zor şartlar altında çalışan gazetecilerin sorunlarını da öğrenmeyi ve karşılıklı değerlendirme yaparak sporun daha temiz ve daha güzel hale getirilmesini tartıştıklarını ifade etti. Yılmaer, "Gerçekten uluslararası düzeyde konu olacak çalışmalar yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda da bir çok çalışma yapacağız. Çünkü bizim bir amacımız var. Biz temiz spor

istiyoruz. Futbolun güzelleşmesini istiyoruz. Türk sporunun güzelliğine yakışan tribünler istiyoruz. Ve yiğitçe, mertçe verilen mücadeleler sonucunda hak edenin kazandığı bir spor ortamı istiyoruz" dedi.

Tüm çalışmalarının fanatizmi ortadan kaldırarak, şiddeti yok ederek daha güzel bir atmosferde, daha temiz, daha keyif veren bir spor ortamı oluşturmak için olduğunu söyleyen Yılmaer, "Bunun için temel ilke eğitimdir. Bunun için biz başlayalım, diğer öğeler de sonradan gelsin istedik. Umuyorum ki bu seminerlerin getirdiği yargı, her tarafa olumlu olarak yansıyacaktır ve Türk sporunun temel taşı olacaktır. Önümüzdeki yıllar da artarak devam ettireceğimiz bu eğitim seminerlerinde, Türk sporuna bir yol

haritası çizeceğiz. Bu yol haritasında sporumuzu, tribünlerimizi, statlarımızı çok daha çağdaş, çok daha modern hale getireceğiz. Fanatizmi ortadan kaldırarak, şiddeti yok ederek daha güzel bir atmosferde daha temiz, daha keyif veren bir spor ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız bunun için" diye konuştu.

Açıklamasında bazı spor yazarlarını da eleştiren Yılmaer, bir dönem antrenörlük yapıp da köşe yazarı olanlar ile birlikte amigo köşe yazarlarının arttığını kaydetti. Yılmaer, yapılan haber, köşe yazıları ve televizyon programları ile şiddeti kavgayı değil, sporun güzelliğinin yansıtılmasını istedi.

(İG-İY-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title