Haberler

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Kulüplerin bunu yönetme şansı yok

Güncelleme:

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk futbolunun en önemli problemi olan kur farkının transferlere yansıması konusunda açıklamalarda bulundu. Ayrıca altyapıda değişime gittiklerini belirten Doğan, takım bütçesini küçültmek zorunda olduklarını söyledi. Başkan ayrıca Uğurcan Çakır'ın Türkiye'de herhangi bir kulübe verilmeyeceğini belirtti.

- Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, "Mevcut haliyle kulüplerin bunu yönetme şansı yok. Hiçbir kulübün yok. Biz bu senenin planlamasını yapıyoruz. Takım bütçesini küçültmek zorundayız. Trabzonspor'un 45, 46 milyon Euro bütçelerle yürüme şansı yok" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Mehmet Büyükekşi'nin 2'nci dönemi olacağını hatırlatan Doğan, "Kendisi bize planlarından bahsetti. Şahsım adına Mehmet Bey'in bunları başarabileceğine inanıyoruz. İlerleyen günlerde, süreç Türk futboluna faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

Trabzon olarak altyapıda değişime gittiklerini belirten Doğan, "TFF ile aynı firmayla çalışıyoruz. 2-3 yıl içerisinde daha planlı, daha düzenli işleyen bir altyapıya kavuşacağız. Takımlarda ne gelişiyorsa, milli takıma da bu yansıyor. Bir değişim olması şart" diye konuştu.

"KULÜPLERİN BUNU YÖNETE ŞANSI YOK"

Kur farkının transfere nasıl yansıyacağı yönündeki gelen soruyu yanıtlayan Doğan, "Bu durum şu anda Türk futbolunun en önemli problemi. Son yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bu konu ciddi olarak gündeme geldi. Gelirlerimize baktığımız zaman, kurdaki artışı da göz önüne aldığımız zaman 9-10 liralarla yaptığımız kontratlar şu anda 27-28 liralarla karşımızda duruyor. Bu haliyle yönetilebilir bir durumu yok. Sadece kendi kulübümüzün değil, Türk futbolunun da gerçeği haline geldi. Özellikle Anadolu kulüplerinde çok ciddi sıkıntılar var. Büyük kulüplerde de ciddi sıkıntılar var. Bunun aşılması için Türkiye'nin tamamında bir operasyon yürütülmesi gerekiyor. Ciddi anlamda gelir kalemlerinin ortaya çıkarılması lazım. Mehmet Bey'in bu konuda ciddi planlamaları var. Açık söylemek lazım, mevcut haliyle kulüplerin bunu yönetme şansı yok. Hiçbir kulübün yok. Biz bu senenin planlamasını yapıyoruz. Takım bütçesini küçültmek zorundayız. Trabzonspor'un 45-46 milyon Euro bütçelerle yürüme şansı yok. Diğer kulüplerin de yok. Herkes kendine göre planlamasını yapacak ve gerçeklerle yüz yüze gelecek" ifadelerini kullandı.

"UĞURCAN'I TÜRKİYE'DE HERHANGİ BİR KULÜBE VERMEYİZ"

Doğan, kaleci Uğurcan Çakır'la ilgili çıkan transfer söylentilerine ilişkin yöneltilen bir soruya, "Uğurcan Çakır, bizim kaptanımız. Çok da sevdiğiniz bir kardeşimiz. Uğurcan'ı Türkiye'de herhangi bir kulübe vermeyiz. Uğurcan'ın Avrupa'da önemli bir kulübe gitmesini isteriz. Türk futbolu ve Uğurcan için isteriz ama şu an böyle bir durum yok. Şu anda bize gelen böyle bir resmi teklif yok" cevabını verdi.

"HERKES BUNUN DÜZELMESİNİ İSTİYOR"

Doğan, yayın gelirlerine ilişkin gelen soruya, "TFF de bunun için çok ciddi çalışıyor, onlar da bunun eski haline göre bir miktar daha yukarı yaklaşması için uğraşıyor. Çok ciddi bir fark oluştu. Dediğimiz gibi takımın deplasmana gitmesi, gelmesi masraflarını karşılamayacak durumda. Herkes bunun düzelmesini istiyor. Ortada bununla ilgili bir ışık görüyor musunuz derseniz, bu yok. Bunu kimse görmüyor. Mehmet Bey bu döneminde bu konuya çok ciddi eğilecektir. İnşallah bu konuda Türk futboluna yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

"İLK ETAPTA 6, 7 TRANSFER ÖNGÖRÜYORUZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica'nın kaç transfer istediğiyle ilgili soruyu Doğan, "Hocamız gerçekten çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Taraftarlarımızın gönlü rahat olsun. Her şey çok ciddi, sık elenip sık dokunduğu için anlaşmalar yapsak da biz bunu dışarıya aktarmıyoruz. İlk etapta 6, 7 transfer öngörüyoruz. Bu sayı aşağı yukarı değişebilir. Biz sürekli kendisiyle görüşüyoruz. Transferler gelmeye başladıkça, hocamız takımın durumunu kampta gördükçe, bize ne dönüş yapıyorsa, bizden ne talebi oluyorsa, Trabzonspor Yönetim Kurulu da bu talepleri yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Ertuğrul Doğan Uğurcan Çakır Trabzonspor Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title