Haberler

    Samba Diyarı Barcelona

    Coutinho transferiyle rekor kıran Barça, Brezilyalı futbolcuların da adeta ikinci evi konumunda.

    CELAL UMUT EREN

    Liverpool'dan 25 yaşındaki yıldızı 162 milyon euro karşılığında kadrosuna katarak tarihi bir imza attıran Barcelona, bir geleneğini devam ettirdi. 1990-2018 yılları arası Katalanların formasını giyen Ronaldo, Rivaldo, Neymar ve Ronaldinho gibi Sambacılar dikkat çekti.
    Barcelona'nın Liverpool'dan 162 milyon euroya transfer ettiği Philippe Coutinho, tarihi bir imza olarak kayıtlara geçti. Barcelona tarihinin en pahalı imzası olan 25 yaşındaki futbolcu, Neymar'dan sonra da dünya futbolunda da ikinci sırada.
    La Liga'ya da en pahalı transfer unvanıyla gelen Coutinho, Barcelona'da da ilginç bir geleneğin son temsilcisi oldu. Özellikle 1990 yılından itibaren Barça'da başlayan Brezilyalılar geleneği hızlı bir şekilde devam ediyor.
    Katalanların kulüp tarihinde önemli bir yeri olan Güney Amerika ülkesi, birçok yıldızını bu yolla efsaneleştirdi. 1993 yılında Brezilya'nın ünlü yıldızı Romario ile başlayan gelenek, 1996'da Ronaldo, 1997'de Sonny Anderson ve Rivaldo, 2003'te Ronaldinho, 2004'te Slyvinho ve Edmilson, 2008'de Dani Alves, 2013'te Neymar ve Coutinho, Barcelona formasıyla kürsüye çıktı. Brezilya futbol tarihinin en önemli golcüleri arasında sayılan Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho ve Neymar'ın sırasıyla Nou Camp'a gelmeleri de dikkatlerden kaçmadı. İspanya basınında da bu durum gözlerden kaçmayarak, Brezilyalı yıldızların Barcelona tarihinde farklı bir yeri olduğu aktarıldı. 1993-2018 arası Brezilyalı yıldızların başrolü oynadığı Barcelona'da 4 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 4 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 11 La Liga şampiyonluğu, 7 Kral Kupası ve 9 İspanya Süper Kupası kazanıldı.
    Dakika dakika dev transfer

    Barcelona'nın yeni yıldızı Philippe Coutinho'nun transfer öyküsü de özel olarak manşetlere çıkarıldı. Liverpool'dan ayrılış süreci ve Barcelona'ya imza atış anı dakika dakika gösterildi.
    İngiliz basını, 4 Ocak 2018-Perşembe günü, gece 04.00'da Barça'nın tuttuğu özel bir servisle başlayan transfer yolculuğunu yayınladı. 5 Ocak Cuma sabahı saat 09.30'da Barça ile özel görüşmelere başlayan, 6 Ocak Cumartesi günü de saat 17.08'de yeni yöneticileriyle tanıştı. 7 Ocak Pazar günü de 19.55'de resmi sözleşmeler imza atılıp, bir tanıtım düzenlendi.
    Hocalar Hollanda'dan

    Brezilya'nın ünlü futbol yıldızlarını kadrosuna katan Barcelona'da bir diğer gelenek ise teknik direktörler konusunda yaşandı. Hollanda'nın efsane futbol adamları sırasıyla Barcelona'da görev aldı.
    Hollanda futbolunda 'Total Futbol' sistemini başlatan Rinus Michels 1976-1978 ile bu geleneği başlattı. Ardından efsane Johan Cruyff, 1988-1996 arası, Louis Van Gaal 1997-2000 arası ve Frank Rijkaard 2003-2008 arası Nou Camp'ta görev yaptı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Philippe Coutinho Barcelona Rivaldo Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title