Haberler

Real Madrid Kulübü 88 yaşında ölen Gento'yu Santiago Bernabue'dan uğurluyor

Güncelleme:

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, 88 yaşında hayatını kaybeden efsanevi futbolcusu ve 2016'dan bu yana kulübün onursal başkanı olan Francisco (Paco) Gento için Santiago Bernabeu Stadı'nda tören düzenledi.

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, 88 yaşında hayatını kaybeden efsanevi futbolcusu ve 2016'dan bu yana kulübün onursal başkanı olan Francisco (Paco) Gento için Santiago Bernabeu Stadı'nda tören düzenledi.

Bu sabah hayata gözlerini yuman Gento'nun cenazesi Santiago Bernabeu Stadı'na getirilerek, futbol camiasının ve Real Madridlilerin son bir kez Gento'ya veda etmeleri sağlandı.

Real Madrid Kulübü Gento'nun naaşının bugün akşam saat 22.00'a kadar açık kalacağını, yarın da 10.00 ile 13.00 saatleri arasında ziyarete izin verileceğini açıkladı.

Gento'yu son yolculuğuna uğurlayanlar arasında Real Madridli futbolcular, teknik direktör Carlo Ancelotti ve diğer teknik heyet, kulüp yöneticileri, taraftarlar ve İspanyol spor dünyasının önde gelen isimler de yer aldı.

Diğer yandan Gento'nun ölümü dolayısıyla dünyanın dört bir yanından başsağlığı mesajı yayımlandı.

Brezilyalı eski futbolcu Pele, "Paco Gento, bir futbol dehası daha bizi terk etti. Bugüne kadarki en büyük Avrupa şampiyonu." diye yazdı.

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez de "18 yıl boyunca Real Madrid formasını savundu. Kulübümüzün ve futbol dünyasının en büyük efsanelerinden biri oldu. Dünyanın en prestijli kulübü haline gelen Real Madrid'in tarihini değiştiren efsanevi futbolcuların yer aldığı bir neslin parçasıydı." ifadelerini kullandı.

Real Madrid'de 1953-1971 yılları arasında 600 maçta forma giyen, forvetin sol kanat mevkiinde oynayan ve 12 lig şampiyonluğu bulunan Gento, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanan tek futbolcu olarak futbolseverlerin hafızalarında yer alıyor.

Kaynak: AA / Spor

Santiago Bernabeu Real Madrid İspanya Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title