Haberler

NBA Şampiyonu Lakers

Deplasmanda Orlando Magic'i Mağlup Eden Los Angeles Lakers, Nba Şampiyonu Oldu.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisinde, beşinci maçta deplasmanda Orlando Magic'i 99-86 mağlup eden Los Angeles Lakers, şampiyon oldu.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, 9 yılık NBA kariyerinde bu sezon Magic ile Doğu Konferansı'nda şampiyon olup ilk kez konferans kupası kaldırırken, NBA'de Doğu-Batı final serilerinde de ilk kez mücadele etmiş oldu.

Serinin son maçında oyuna hızlı başlayan Magic, daha sonra Lakers'ı durduramadı ve özellikle ikinci ve üçüncü periyodlarda fark yedi. Milli basketbolcu Türkoğlu da 12 sayı ile mücadele ettiği karşılaşmada 3 asist 2 de ribaunt ile oynadı. Hidayet, ikinci periyodda Lakers'lı Trevor Ariza ile bir pozisyon sonrası saha da tartışınca faul aldı.

Şampiyon Lakers'da ise yıldız oyuncu Kobe Bryant 30 sayı, 5 asist, 6 da ribaunt ile oynarken finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

Ev sahibi ekip Magic de ise Rashard Lewis 18 sayı, Courtney Lee ve Rafer Alston 12'şer sayıda kaldı. 99-86'lık Lakers'ın lehine biten bu karşılaşma ile evinde ikinci kez yenilen Milli basketbolcunun takımı, seride 4-1 geriye düşerek şampiyonluğa veda etti.

-HİDO İLGİ ODAĞI OLDU-

Milli baskebtolcu, Orlando Magic ile olan 5 sezonluk anlaşmasının sona ermesi nedeniyle maç sonrası soyunma odasına ABD'li gazetecilerin ilgi odağı oldu. Hido, transferi ile ilgili sorulara cevap vermek istemedi.

Türkoğlu, ''10 gün içinde size bir haber vermeyi umuyorum. Ama şu an ben de hiçbir şey bilmiyorum'' demekle yetindi. Bir gazetecinin, ''Takım arkadaşın Rashard Lewis, senin sözleşmeyi imzalamaman halinde seni zorla kaçıracağını söyledi'' şeklindeki sözlerine de, ''Bu takımı ben de çok seviyorum. İyi bir dostluğumuz var ve bu dostluk bizi finale kadar getirdi. Bu sene olmadı ama seneye şampiyon olmayı arzuluyorum. Anlaşırsak ben de bu arkadaşlarla devam etmek isterim. Ama profesyoneliz, herkes kendisi için en iyisini ister'' diye cevap verdi.

Hidayet, finallerde oynamanın kariyer olarak isteyebileceği en iyi noktalardan biri olduğunu kaydederek, ''Gönül isterdi ki Türkiye'ye şampiyonlukla dönebileyim ama olmadı. İnşallah seneye bunu başaracağım'' dedi.

Türkoğlu, önümüzdeki hafta tatil ve daha sonra katılacağı Milli Takım kampı için Türkiye'ye gideceğini belirtti.

-LAKERS KUPAYI KALDIRDI

Karşılaşmadan sonra Magic'in salonu Amway Arena'da düzenlenen törenle şampiyonluk kupası Los Angeles Lakers'a verildi. Takım Antrenörü Phil Jackson ''Çocuklar bu sene çok çalıştılar ve hak etiklerini başardılar, mutluyum'' dedi.

Finallerin en başarılı oyuncusu seçilen Kobe Bryant da kupasını törenle NBA Başkanı David Stern'ün elinden aldı. Kobe Bryant, tören kürsüsüne eşi ve kızları ile çıktı.

Los Angeles Lakers 2009 yılı şampiyonluğu ile NBA tarihindeki 15. şampiyonluğuna uzanırken, Antrenör Phil Jackson 10. kez zirveyi görerek rekor kırdı. Takımın yıldızı Kobe Bryant ise dürdüncü kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title