Haberler

    Mısır ile Fas Arasında "Hentbol" Polemiği

    Mısır Hentbol Federasyonu Başkanı Halid Hammude'nin, "Uluslararası Şarm eş-Şeyh Turnuvası'na katılacak ülkeler arasından Fas'ı çıkardık" açıklamasına, Faslı mevkidaşından ilginç cevap geldi.

    Fas Hentbol Federasyonu Başkanı Muhammed el-Amrani, Mısır'da düzenlenecek turnuva için ev sahibi ülkeden resmi davet almadıklarını belirterek, ''Mevcut durumda zaten milli takımımız ve teknik direktörümüz yok. Dolayısıyla Şarm eş-Şeyh Turnuvası'na katılmayacağız'' dedi.

    Amrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Tunus'taki bir toplantıda Mısır Hentbol Federasyonu yetkililerinden sözlü davet aldıklarını, ancak sonraki süreçte kendilerine resmi bir davet iletilmediğini ifade etti. Bazı nedenlerle söz konusu turnuvaya katılamayacaklarını dile getiren Amrani, "Üstelik bu turnuvaya katılmanın bize 135 bin dolar maliyeti var" dedi. Mısır'ın yanı sıra Brezilya, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in katılacağı bildirilen turnuva 8-12 Ocak'ta yapılacak.

    ''Siyasi krizle ilgisi yok''


    Fas Milli Hentbol Takımı'nı Uluslararası Şarm eş-Şeyh Dostluk Turnuvası'ndan çıkardıklarını bildiren Mısır Hentbol Federasyonu Başkanı Hammude, kararın nedenine ilişkin açıklama yapmazken, alınan kararın iki ülke arasında son dönemde süregelen siyasi krizle ilgisinin olmadığını vurgulamıştı. Fas'taki iki devlet televizyonu 2 Ocak'ta, Mısır'daki olayları ilk kez "darbe", Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi de "darbeci" olarak nitelendirmişti. Fas Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polisario Cephesi'ne destek için Cezayir'de düzenlenen uluslararası konferansa Mısır'dan bir heyetin katılmasının, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin arkasında yatan sebep olduğunu savunmuştu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Tunus Fas Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title