Haberler

Ligde 'Kara' Avrupa'da 'Kartal'

UEFA Avrupa (L) Grubu son maçında bir üst tura yükselmeyi garantileyen temsilcimiz Beşiktaş sahasında Rapid Wien'i ağırladı.

UEFA Avrupa (L) Grubu son maçında bir üst tura yükselmeyi garantileyen temsilcimiz Beşiktaş sahasında Rapid Wien'i ağırladı. Deplasmanda Avusturya temsilcisini 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Fiyapı İnönü Stadı'nda rakibini bu kez 2-0 mağlup ederek grubu galibiyetle tamamlamış oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Ricardo Quaresma ve 45. dakikada Fabian Ernst kaydetti.

Temsilcimiz Beşiktaş bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 13'e yükselterek gurubu ikinci sırada tamamladı ve üst tura yükseldi. Rapid Wien ise 3 puanla bu sezonki Avrupa defterini kapattı.

Beşiktaş'ın rakibi cuma günü çekilecek kura çekiminde belli olacak.

QUARESMA VE FERRARİ GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Ricardo Quaresma ve Matteo Ferrari, Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile oynanan UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu son maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

En son 16 Ekim Cumartesi günü Spor Toto Süper Lig'de oynanan Manisaspor maçında oynayan Ferrari, tam 60 gün sonra formasına kavuştu. İtalyan futbolcu, bu sürede sakatlığı nedeniyle takımının 13 resmi maçında forma giyemedi.

Ligde 13. haftadaki Konyaspor maçında sakatlanan Quaresma ise 4 maç sonra takımdaki yerini aldı.

GUTİ SAHAYA KAPTAN ÇIKTI

Beşiktaş'ta kaptanlar İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Mert Nobre'nin yokluğunda sahaya yeni transfer Guti Hernandez kaptan olarak çıktı.

İspanyol futbolcu, CSKA Sofya ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçının ikinci yarısında da Mert Nobre'nin oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubandını takmıştı.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar, takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte ilk olarak Guti'yi tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Öte yandan Rapid Wien'de de Türk asıllı futbolcu Veli Kavlak kaptan olarak sahada yer aldı.

FERRARI VE ZAPOTOCNY DEFANSIN GÖBEĞİNDE

Rapid Wien karşısında farklı bir kadro sahaya süren Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, savunmanın göbeğinde Matteo Ferrari ve Tomas Zapotocny'yi görevlendirdi.

Ersan'ı yedek soyunduran Alman teknik adam, İsmail'i savunmanın solunda oynatıp Tabata'ya da ilk 11'de şans tanırken, Ali Kuçik de forvette oynadı.

17 KİŞİLİK KADROYLA SAHAYA ÇIKTILAR

Beşiktaş, sahaya 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıktı. A2 takımından Furkan Şeker ilk kez maç kadrosuna alınırken, yedek kulübesindeki diğer isimler ise kaleci Umut, sakatlığı geçen Nobre, İbrahim Üzülmez, Ersan ve Erhan oldu.

QUARESMA SOL KANADI PERİŞAN ETTİ!

Formalite maçı olmasına rağmen idaale yakın bir 11'le sahaya çıkan Beşiktaş, Rapid Wien göre maça daha istekli başladı. Ricardo Quaresma'nın sakatlığının ardından formasına kavuşmasıyla birlikte sol kanatta gösterdiği performansla siyah-beyazlılar bu kanattan Rapid Wien kalesine etkili ataklar geliştirdi. Avusturya temsilcisinin sağ kanadı bu dakikalarda oldukça zorlandı.

Beşiktaş'ın, Rapid Wien kalesine gittiği ilk dakikalarda hücumda istekli oyunu dikkat çekerken, kalesinde de büyük tehlike atlattı. Maçın 6. dakikasında gelişen Rapid Wien atağında 2'ye 1 durumda savunmada tek yakalanan Alman futbolcu Roberto Hilbert, kalesinde gole izin vermedi.

BİR SAKATLIK DAHA!

UEFA Avrupa Ligi'ndeki son maçında rahat bir tempoyla maçı sürdüren Beşiktaş'ta yaşanan bir sakatlık, gecede can sıkan bir nokta oldu. Son dönemde çok sayıda oyuncusundan sakatlık yüzünden yararlanamayan siyah-beyazlı takımda Çek savunma oyuncusu ikili mücadelede ayağına aldığı darbe sonucunda maça devam edemedi. 22. dakikada Zapotocny çıkarken, yerine Ersan Adem Gülüm girdi.

RİCARDO QUARESMA ÖYLE BİR VURDU Kİ...

Beşiktaş taraftarının da desteğiyle birlikte oyunu Rapid Wien kalesine yıktıktan sonra ceza sahasına etkili pozisyonlara da girmeyi başladı. Temsilcimiz, Guti ve Quaresma'nın oyundaki ustalıklarıyla Rapid Wien kalesinde golü de buldu. 33. dakikada Guti'nin kullandığı kornerde topu ceza sahası yayında önüne alan Quresma, gelişine şık bir vuruş yaparak kaleci Payer'i mağlup etti ve taraftarına sakatlığının ardından golle 'merhaba' dedi.

ERSAN VE CENK GEÇİT VERMİYOR!

Portekizli'nin golüyle öne geçtikten sonra Rapid Wien savunmada risk alarak daha çok ileri çıkmaya başladı. Avusturya temsilcisi bu dakikalarda temsilcimizin kalesinde ciddi ataklar geliştirirken, Ersan ve kaleci Cenk gole hatasız oyunlarıyla gole izin vermediler.

YİNE BİR GUTİ ORTASI!

Rapid Wien'in çok adamla geldiği bir pozisyonda kontratak yakalayan temsilcimizde Ali Kuçik ceza sahasına ortasını yapmak isterken savunma son bir hamleyle buna izin vermedi ve top kornere çıktı. İlk golde olduğu gibi İspanyol futbolcu Guti korneri kullandı ve kale sahasında rakiplerinin üzerinden kafayı iyi vuran Alman futbolcu Fabian Ernst skoru 45. dakikada 2-0 yaptı. Beşiktaş böyle iki farkla soyunma odasına gitti.

RAHAT TEMPO, SERT FAULLER!

Skorun vermiş olduğu avantajla Beşiktaş ikinci yarıya rahat ve sakin bir tempoyla başladı. Orta sahada top yapan ve kısa paslarla rakip kaleye giden temsilcimiz karşısında Rapid Wienli futbolcular sert fauller bu atakları durdurmaya çalıştı. Özelikkle Avusturya temsilcisinde forma giyen Tanju, Yasin ve Veli, İnönü'de büyük tepki topladı.

QUARESMA İNÖNÜ'YÜ KORKUTTU!

Rapid Wien'in Beşiktaşlı futbolculara yaptığı fauller sonrasında tribünlerde sesler yükselirken, Ricardo Quaresma yürekleri ağıza getirdi. 61. dakikada sakatlığından sonra bu maçla takımda yerini yeniden alan Portekizli futbolcu sağ ayak bileğine aldığı darbe sonucu yerde kaldı. Quaresma tedavisinin ardından yeniden oyuna devam etti ancak riske girmek istemeyen yıldız futbolcu değişiklik işareti yaparak çıkmak istediğini teknik ekibe bildirdi. Quaresma bu hareketinden sonra kenara alınırken, yerine sakatlıktan yeni kurtulan bir diğer isim Mert Nobre girdi.

CENK KURTARDI, TABATA DİREĞE TAKILDI

İlk yarıda bulduğu iki farklı üstünlüğü temsilcimiz Beşiktaş ikinci yarıda iyi korudu. İkinci 45 dakikada bir kez kalesinde ciddi bir tehlike yaşayan siyah-beyazlılarda kaleci Cenk karşı karşıya durumda kalesinde geçit vermedi. Ayrıca Beşiktaş'ın Tabata ile girdiği bir pozisyonda da topu direğe takıldı. Gruptan çıkmayı bu maç öncesinde garantileyen temsilcimiz rahat bir oyun ve kolay bir galibiyetle Rapid Wien'i bir kez daha mağlup etti ve puanını 13'e yükselterek adını bir üst tura yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

15. dakikada Quaresma'nın soldan pasında savunmanın arkasında ceza alanı içinde boş pozisyonda kalan Ali Kuçik'in dokunamadığı top kaleye paralel bir şekilde taca çıktı.

25. dakikada Yasin'in ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Katzer, kötü bir kafa vuruşu yapınca kaleci Cenk meşin yuvarlağa rahat bir şekilde sahip oldu.

32. dakikada Guti'nin sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken topu ceza yayı önünde önünde bulan Quaresma, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Quaresma'nın ceza alanı içinde sağ çaprazdan falsolu vuruşunda kaleci Payer topu kontrol edemedi. Ancak pozisyonu takip etmekte ağır kalan Ali Kuçik'in müdahale edemediği meşin yuvarlağa Payer sahip oldu.

42. dakikada Hilbert'in sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Payer meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

43. dakikada Drazan'ın sağdan ortasında arka direkte seken topu önünde bulan Trimmel'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Cenk'ten döndü. Rapid Wienli oyuncuların bir kez daha müdahale ettiği top bu sefer auta çıktı.

45. dakikada Beşiktaş, ikinci kez korner atışından gol buldu. Guti'nin yine sağdan kullandığı korner atışında altıpasta topla buluşan Ernst, meşin yuvarlağı kafayla filelere atarak farkı 2'ye çıkardı ve Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title