Haberler

Kumluca'nın Başpehlivan'ı Recep Kara Oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali, yağlı pehlivan güreşleriyle sona erdi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali, yağlı pehlivan güreşleriyle sona erdi.

Karatepe Stadı'nda yaklaşık 50 başpehlivan, 839 pehlivan rakipleriyle er meydanında karşı karşıya geldi. Sabah erken saatlerde başlayan güreş müsabakaları akşam saatlerine kadar sürdü.

GÜREŞ AĞALIĞI'NA TALİP ÇIKMADI

Her yıl güreş müsabakalarına sponsor olana verilen 'Güreş Ağası' unvanı bu yıl Kumluca Belediyesi Güreş Komitesi'nin 150 bin TL olarak belirlediği miktarı karşılayacak kimsenin olmaması nedeniyle iptal edilerek, unvan Kumluca esnafına bırakıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, güreş ağalığına kimsenin talip olmamasını normal karşıladığını belirterek, "Kumluca esnafı festivaline de güreşlerine de sahip çıkacaktır. Bu gelenek hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Esnafımızın önümüzdeki yıl güreş müsabakalarına sahip çıkacağına inancım tam" diye konuştu.

RECEP KARA BAŞPEHLİVAN OLDU

Er meydanında pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Rakibinin sırtını yere getirmek için ter döken yağlı pehlivanların müsabakaları zaman zaman tartışmalara sahne oldu. 10 bin kişinin izlediği güreş müsabakasında rakiplerinin sırtını yere getiren Hasan Tuna, Ali Rıza Kaya, Osman Aynur ve Recep Kara yarı finale kaldı. Final güreşinde çimler üstüne çıkan Osman Aynur ve Recep Kara sıkı bir mücadele sergiledi. Geçmiş yıllarda belinde bir rahatsızlığı olan Osman Aynur, bel rahatsızlığının tekrar etmesi nedeniyle güreşe devam edemedi. Hakem Komitesi'nin almış olduğu kararla Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Baş Pehlivanı Recep Kara ilan edildi. Kara'ya altın kemeri ve madalyasını Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya verdi.

Zaferin ardından açıklama yapan Kara, "Güzel bir müsabaka oldu. Osman Aynur daha önce geçirdiği belindeki rahatsızlığı nedeniyle devam edemedi. 2 yıldır güreşemiyordu. Kırkpınar güreşlerine az zaman kaldı. Altın kemer için Kırkpınar'a gideceğiz" dedi.

HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA: "KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİLER"

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise güzel güreşler izlediklerini belirterek, "Kazanan her zaman haklıdır. Recep Kara geçen yıl da burada final yapmıştı. Bu yıl ikincisini alıyor. Burada kürsüye çıkanlar Kırkpınar'da da final yaparlar. Başarılarının devamını diliyoruz. Kırkpınar'da görmek isteriz. Kıran kırana güreş yaptılar" dedi.

OSMAN AYNUR: "KIRKPINAR'DA KEMERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Belindeki ağrılar nedeniyle final müsabakasında güreşi bırakan Osman Aynur, kemeri tekrar almak için çalışacağını belirterek "Belimde ağrılar oldu. İki yıldan sonra burada tekrardan final yapmak güzel bir duyguydu. Finalde tekrar ağrım başlayınca müsabakadan çekilmek zorunda kaldım. Kırkpınar güreşlerinde tekrardan kemeri almak için çalışacağım" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kumluca Belediyesi Osman Aynur Recep Kara Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title