Haberler

Kliçko Devlet Başkanlığına Aday

Ukraynalı eski Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonu Vitali Kliçko, 2015'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.

Eski şampiyona 20 ay hapis

BBC'nin haberine göre Kliçko, adaylık açıklamasını son 10 yıl içinde Ukrayna dışında yaşayan adayların seçimlere katılmasını yasaklayan tasarının parlamentodan geçmesi üzerine yaptı. Halihazırda Almanya'da yaşayan Reform için Demokratik İttifak (UDAR) lideri 42 yaşındaki Kliçko, "Parlamentoda olup bitenler, ne beni yıldırabilir ne de durdurabilir. Benden olası bir aday olarak intikam almaya çalışanları engellemek için devlet başkanlığına aday olacağımı açıklamak istiyorum" dedi.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e karşı adaylığını açıklayan ilk kişi Kriçko, Yanukoviç'in politikalarını "otoriter" olarak nitelemiş ve karşı kampanya başlatmıştı. Kliçko, yasa değişikliğinin tamamen siyasi amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Vergi Yasası'nda değişikliğe giden Ukrayna Parlamentosu, çarşamba yapılan oylamayla yasaya "Başka ülkelerden sürekli oturma izni alan Ukraynalılar, artık Ukrayna sakini kabul edilemez" ifadesinin eklenmesini kabul etmişti.

Daha önce adaylar için yılın en az 180 gün Ukrayna'da yaşama şartı aranıyordu. Anayasa'ya göre ise devlet başkanlığına aday olanların, seçim gününden önceki 10 yıl Ukrayna'da ikamet etmesi gerekiyor.

Kliçko'nun partisi geçen yıl yapılan genel seçimlerde en fazla oy alan üçüncü siyasi parti olmuştu. Dünya Boks Konseyi (WBC)  ve Dünya Boks Örgütü'nün "Ağırsıklet Şampiyonu" unvanlarına sahip Kriçko, aynı zamanda dünyanın doktoralı ilk profesyonel boks şampiyonu kabul ediliyor.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Viktor Yanukoviç Almanya Ukrayna Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title