Haberler

Keşan'da Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Başladı

Güncelleme:

Edirne'nin Keşan ilçesinde düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı. Turnuvaya 6 ülkeden 153 sporcu katıldı.

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.

Keşan Belediyesi, Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde düzenlenen turnuvaya Gürcistan, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Türkmenistan ve Türkiye'den 153 sporcu katıldı. Keşan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın açılışına, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Gülmez, Edirne İl Temsilcimiz Umut Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Çimen, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcimiz Umut Güney, turnuvanın Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bu yıl turnuvamıza olan ilgi bizleri sevindirdi. Turnuvamıza, Gürcistan, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Türkmenistan ve ülkemizden sporcularımız katılmıştır. Ülkemizden 25 farklı ilden 153 sporcu ile turnuvamızı başlatacağız. Satranç sporunun gelişimi konusunda desteklerini bizden esirgemeyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Selim Ak'a, Federasyon Başkanımız Gülkız Tula ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar dilerim" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Gülmez ise satrancın önemli bir spor dalı olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin bu güzide ilçesinde böyle güçlü bir turnuvanın düzenlenmesi elbette yerel yönetimlerin katkısı ve desteği ile mümkün olmaktadır. Gerek sporcularımızın deneyim kazanması gerek bölgenin ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması, satranç kültürünün yaygınlaştırılması, açısından oldukça kıymetli olan turnuvaların düzenlenmesi federasyonumuzun temel hedefleri arasında yer almaktadır. Satrancın birleştirici ve çoğaltıcı gücünün farkında olan başta herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, satrancın kalbinin Keşan'da attığını dile getirerek, "Ata'mızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 18'inci uluslararası satranç turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. İllerde yapılamayan bir etkinliği ilçemizde yapmaya gayret ediyoruz. Turnuvamıza olan ilgi ve talep, bizleri heyecanlandırıyor. 6 ülke ve 25 ilimizden sporcularımız turnuvamıza katılıyor. Atatürk'ün yolunda, Cumhuriyet'in çizgisinde 100'üncü yılda bu turnuvayı yapmaktan gurur duyuyoruz. Hep ifade ettiğimiz gibi satranç bizler için bir kültürdür ve Keşan olarak bu kültüre sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur. Satranç ustalarının da dediği gibi, 'Satranç tahtasında tüm denizlerdekinden daha fazla macera vardır' diyerek birazdan ilk hamleleri hep birlikte yapacak ve turnuvamızı başlatacağız. Ben bu düşüncelerle; katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kulandı. Konuşmaların arından turnuvanın açılış hamlesi yapıldı. Turnuva, 6 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Edirne Keşan Keşan Spor Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! SON DAKİKA: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede oldu, kaç şiddetinde oldu? AFAD/Kandilli Rasathanesi Deprem İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title