Haberler

Kalli'den Transfer Müjdesi

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, "Bazı Futbolcularımın Durumlarından Memnun Değilim. Bunu Onlarla Açık Açık Konuştuk" Dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, "Bazı futbolcularımın durumlarından memnun değilim. Bunu onlarla açık açık konuştuk" dedi.

Feldkamp, Türk Telekom Lig A ekibi Boluspor'la özel maç yapmak için geldikleri Bolu'da konakladıkları Termal Otel'de sabah antrenmanından sonra basın toplantısı düzenledi.

Bu akşam oynayacakları Boluspor maçıyla alakalı olarak sabah antrenmanından önce futbolcularla toplantı yaptığını belirten Feldkamp, "Toplantıda, takımla beraber geleceğimizi nasıl belirleyeceğimizi konuştuk" diye konuştu.

"BAZI FUTBOLCULARIMIN DURUMUNDAN MEMNUN DEĞİLİM"

Boluspor karşılaşmasının ardından Karşıyaka ile hazırlık maçı yapacaklarını hatırlatan Feldkamp, “Futbolcularla durumlarını açık açık konuştuk. Bazı futbolcularımın durumundan memnun değilim. Mehmet Güven ve Uğur'un 90 dakikalık maçları yok. O yüzden bugünkü maçta 90 dakika oynatacağım. Bu iki futbolcu iyi oynarlarsa 70 dakika sonra oyundan alırım, kötü oynarlarsa 90 dakika oynatacağım. Son durumlarını görmek istiyorum. Mehmet, geçen seneki mevkiinde, Uğur ise sağ tarafta oynayacak” dedi.

Bugünkü maçta Hasan Şaş'ı orta sahanın sağında oynatacağını bildiren Feldkamp, “Futbolcularımızın bugünkü maçta nasıl oynayacaklarını görme şansımız olacak. Almanya'daki maçlarda Lincoln oynayamadı. Herhangi bir sakatlık durumu olmazsa Lincoln Boluspor maçında oynayabilir” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Hasan Şaş'ın en iyi oynadığı mevki sol taraf” sözü üzerine Feldkamp, “Hasan Şaş, keşke sol tarafta o performansı gösterebilse” ifadesini kullandı.

Alman hoca, futbolcuların bugün sahada tüm özelliklerini kendisine göstermelerini beklediğini ifade etti.

TRANSFER

Feldkamp, yeni transferler yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Biz şu anda transfer yapmak istiyoruz. Hatta UEFA'da oynayacağımız ilk maçta görev yapabilecek bir futbolcu almayı düşünüyoruz. Takıma iki yeni futbolcu gelebilir."

Forvet transferinin Avrupa'dan mı yoksa Güney Amerika'dan mı yapılmasını istediğinin sorulması üzerine Feldkamp, “İyi bir transfer istiyorum. Nereden geleceği önemli değil. Tabii ki her hoca futbolcusuyla konuşabilmek, onunla iyi uyum sağlayabilmek ister. Ama benim için daha önemli olan futbolcunun iyi olması” dedi.

Feldkamp, bütün dünyayı gezerek futbolcu arayacak hocalardan olmadığını belirterek “Futbolcuları yoktan var etmek mümkün değil. Şu anda sahip olduğumuz futbolcularla bu işi yapmaya çalışacağım” diye konuştu.

"ARDA HENÜZ TAM PERFORMANSINI GÖSTERMİYOR"

Sarı-kırmızılı takımın hocası, bir gazetecinin Arda'nın geçen sezon en dikkat çeken oyunculardan biri olduğunu ifade etmesi üzerine şöyle konuştu:

"Arda geçen sezon son dönemde çok önemli bir sakatlık geçirmiş. O sakatlıktan sonra da tam toparlanamadığını düşünüyorum. İstanbulspor maçında sol tarafta oynadı, oradaki performansından memnun değilim. Henüz tam performansını göstermiyor. Bu dönemdeki yapacakları benim için daha önemli."

Feldkamp, "Geçen sezondan hasarlı lan bir takımı mı devraldınız ?" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir felaket görmedim, devralmadım. Geçen seneki hatalar da bu dönemde beni ilgilendirmiyor. Ortada bir gerçek var, geçen sene üçüncü olmuş bir takım devraldım. Herkes hata yapabilir. Ben de yapabilirim. Ama çok hata yaparsanız üçüncü olursunuz" dedi.

Feldkamp, futbolculardan genel olarak memnun olup olmadığının sorulması üzerine bir değerlendirme yapmadı.

Alman hoca, ideal 11'i oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine, yedi oyuncunun yerinin hazır olduğunu bildirdi.

"BENİM HER KONUDA ÇÖZÜMÜM VAR"

Takımın tam hazır olmadığına ilişkin yorumların hatırlatılması üzerine Feldkamp, “Çözüm aramıyorum. Benim her konuda çözümüm var. Benim çözümümün takım içinde ne derece ciddi bir şekilde olacağı önemli, onu araştırıyorum” diye konuştu.

Takım içinde her zaman değişikliklerin olabileceğini belirten Feldkamp, “Bunu lig başladıktan sonra bütün takımlarda görebiliriz” dedi.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in “UEFA için çeyrek finalden aşağısı bizim için başarı değil” ifadesi kullandığını belirten bir basın mensubunun sorusu üzerine Feldkamp, “Benim yanımda böyle bir şey söylemedi” karşılığını verdi.

"BOLU'YA KAYAK YAPMAYA GELEBİLİRİM"

Gördükleri ilgiden memnun olduğunu anlatan Feldkamp, “Bolulular bizim için her şeyin iyisini yapmanın gayreti içindeler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Alman hoca, Bolu'yu tanımasına vesile olan Almanya'da yaşayan gazeteci Seyfi Alp'e de teşekkür etti.

Bolu'nun çevresiyle güzel bir bölge olduğunu kaydeden Feldkap, “O yüzden Bolu'yla ilişkilerim hiç kesilmeyecek.

Mesleğimi bıraktıktan sonra bile belki Bolu'ya kayak yapmaya gelirim” dedi.

Galatasaray takımının, bu akşamki Boluspor maçının ardından birlikte yemek yiyeceği ve daha sonra kentten ayrılacağı bildirildi.

Galatasaray'ın, cumartesi günü İzmir'de Karşıyaka ile yapacağı maç için cuma günü yola çıkacağı, bu nedenle Bolu'dan da planlanandan bir gün önce ayrılacağı öğrenildi.

"İLK DÖNEMİMDE BAŞARILI OLDUM"

Galatasaray Dergisi'nin ağustos ayı sayısında röportajı yer alan Alman teknik adam, “Her şeyden önce bir kulübe geri dönüyorsanız, bu kulüpte daha evvel aldığınız başarıların neticesidir. Bu olmasa zaten tekrar çalışma düşüncesi olmaz” dedi.

Kendisinin Galatasaray'ı, Galatasaray'ın da kendisini iyi tanıdığını ifade eden Feldkamp, “Ben kulübün neler yapabileceğini çok iyi biliyorum, kulüp benim neler yapabileceğimi çok iyi biliyor. Bu işin zaten temelini oluşturuyor. Benim için bir çok şey pozitif yönde değişti. Geldim Florya Tesisleri'ni gördüm. Bir çok şey değişmiş ve harika olmuş” diye konuştu.

"STAT KONUSU ÜZÜCÜ"

Galatasaray'da kendisini özellikle üzen bir konu olduğunu anlatan Karl Heniz Feldkamp, şöyle devam etti:

"Galatasaray gibi bir dünya kulübüyüz, o kadar yıllar geçti ama stat olayını bir türlü halledemedik. Şu anda zaten stat olayı içerisine kendim de katıldım. Katkıda bulunmaya çalıştım, bulunmak da istiyorum. Bir şekilde bir an önce bu stadı kulübümüze kazandırmak çok önemli. Kulübüme bir katkım olursa ben de elimden geleni yapacağım. Ama bu olay gerçek anlamda beni üzmüştür. Galatasaray benden çok şey bekliyor, ben de Galatasaray'dan çok şey bekliyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin oynadığı statlar bir standart, bu şekilde olması gerekiyor. Bunun için ben de elimden ne geliyorsa yapmalıyım."

"UEFA'DA ÇOK ÖNEMLİ RAKİPLER OLACAK"

Alman çalıştırıcı, Turkcell Süper Lig'de geçen senekinden çok daha iyi durumda olmaları gerektiğini ifade ederken, mücadele edecekleri UEFA Kupası'da da ciddi rakiplerle karşılaşacaklarını söyledi.

Şampiyonlar Ligi'ne eleme turunda veda edecek takımların UEFA KUpası'na geleceğini hatırlatan Feldkamp., “Açık ve dürüst olmak gerekir. Çok önemli rakipler olacak. Taraftara da bazı şeyleri açıkça söylemekte fayda var. Şimdiden biz şunu istiyoruz diyerek kendimizi baskı altına sokmanın bir faydası yok. Tabi ki bazı şeyleri istiyoruz. Ama gerçekçi olmalıyız. Şampiyonlar Ligi'nden UEFA'ya gelecek takımların çok ciddi rakipler olacağını da unutmamamız lazım. Yani bizim taraftarlarımızın böyle düşünmeleri gayet doğal. Onlar en iyisini ister. Şimdi taraftarların dışında, bizimle çalışan yöneticilerimizin bu konuda beni baskı altına almaları durumunda o zaman bunun için yapmamız gerekenleri, istediklerimizi elde etmek için yapmamız gerekenleri söylerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title