Haberler

Hüsnü Şenlendirici, Zihinsel Engelli Milli Takımı Vuvuzela ile Uğurladı

Güney Afrika’nın Limpopo kentinde düzenlenecek olan INAS-FID Dünya Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonasına katılacak milli takımımız Güney Afrika’ya gitti.

Güney Afrika’nın Limpopo kentinde düzenlenecek olan INAS-FID Dünya Zihinsel Engelliler Futbol Şampiyonasına katılacak milli takımımız Güney Afrika’ya gitti. Milli takımı uğurlamak için Atatürk Havalimanı’na gelen ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici vuvuzela çalarken, milli futbolcular Şenlendirici'yi havaya fırlattı.

G.AFRİKA’DA VUVUZELA ÇALMAK İSTERDİM

Zihinsel Milli Takım oyuncuları ile bir araya gelen Hüsnü Şenlendirici, "Bende milli takımımız ile Güney Afrika’ya gidip vuvuzela çalmak isterdim. Ama mutlaka vuvuzela öttürecek birileri vardır. Turnuva Türkiye’de olduğu zaman binlerce klarnetçiyi toplayıp onlar için vuvuzela çalacağız. Ama en güzel tarafı ilk defa bu dalda dünya kupası finallerine gidiliyor. A milli takımımız Güney Afrika’daki dünya kupasına katılamadı ama kardeşlerim zihinsel engelli milli takım olarak dünya kupasına katılıyor. ve ben bütün sanatçı arkadaşlarımdan bu kardeşlerimize destek bekliyorum" dedi.

ONLARI UĞURLAMAK İÇİN KOŞARAK GELDİM

Milli takım oyuncuların isteği üzerine onları Güney Afrika’ya uğurlamak için Atatürk Havalimanı’na geldiğini ifade eden ünlü klarnetçi Şenlendirici konuşmasında şunları söyledi: "Arkadaşlar beni çok seviyormuş. Onları uğurlarken moral vermek gerekiyordu. Aslında büyük bir kalabalık bekliyordum. Çok kişinin haberi olmadığı için bunu halka anlatmak için bizim gibi insanlara ihtiyaç var. O yüzden bende koşarak çok heyecanlı geldim. Şuan andan itibaren insanlar milli takımımız Güney Afrika’da bizi temsil edecek ve onlara dua edecekler."

HEDEF İLK SEKİZ

Zihinsel Engelli Milli takım dalında ilk kez bir dünya kupasında mücadele edeceklerini belirten Kafile Başkanı ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, "Daha önce İtalya ve Çin’de turnuvalara katıldık. Ama istediğimiz başarıyı alamadık. Biz bu turnavada ilk 8’e katılmak için mücadele edeceğiz. Bu turnuva öncesi 4 hazırlık kampı geçirdik. Bu takımımıza sponsor olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Enver ALAS- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title