Haberler

    Gaal: 3-5-2 Manchester United'a Esneklik Katacak

    Manchester United'ın yeni teknik patronu Louis Van Gaal, 3-5-2'nin ManU'ya fazlasıyla yarayacağına inanıyor.

    Hollandalı teknik adam, Ada devini 3-5-2 dizilişiyle çalıştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcı bu sistemin Manchester United'a esneklik katacağını düşünüyor.

    Sky Sports'a konuşan Van Gaal, "Elimde Rooney, Persie, Mata, Welbeck ve Hernandez gibi çok kaliteli isimler var. Hepsini oynatabilmek için bu sistemi seçtim. Üstelik Hernandez ve Welbeck hem kanat hem forvet oynayabilen isimler.  Rooney 10 numara da oynuyor. 11 ve 7'yi de becerebiliyor, ama onun için tercihim 9 ya da 10 numaralı bölgeler. " dedi.

    Elinde çok kaliteli bir kadro olduğuna dikkat çeken Hollandalı, "Bu sistemle birlikte tüm potansiyeli ortaya çıkarabiliriz. Fellaini, Herrera, Persie, Rooney ve diğerleri hepsi bu sisteme uygun. Böylece iki forvet ve bir 10 numara aynı anda oynayabilir. Kanatlara da hücumcu koyabiliriz." diye konuştu.

    United'dan gelen teklifi kabul etme sebebine de değinen 62 yaşındaki hoca, "Pek çok teklif aldığımdan hemen evet demedim. Biraz düşünmem gerekti. Ancak zorlu bir görev olduğu için Manchester United'ı tercih ettim. Hollanda'nın en büyüğü Ajax'ta, İspanya'nın en büyü Barça'da ve Almanya'nın en büyüğü Bayern'de çalıştım. Sıra Manchester United'a gelince tabii ki yanıtım evet oldu." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Manchester United Louis van Gaal Wayne Rooney Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title