Haberler

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur? Şimdilik 5 maddelik bu senaryo konuşuluyor

Güncelleme:

Fenerbahçe, Trabzonspor mücadelesinin sonunda yaşanan saha olaylarının ardından 2 Nisan tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısında Süper Lig'den çekilme kararını tartışacak. Peki sarı-lacivertli ekip Süper Lig'den çekilirse ne olur? İşte herkesin cevap aradığı sorunun yanıtı...

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzon spor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-lacivertliler karşılaşma sonunda orta sahada galibiyet kutlaması yaparken bordo-mavili seyirciler sahaya girdi ve ortalık karıştı.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLEBİLİR

Sahada yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacağını ve Süper Lig'den çekilme kararının tartışılacağını belirtti. Ali Koç, "Biz 2 Nisan günü genel kurula gidiyoruz, olağanüstü. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Futbol AŞ'de sonra genel kurulu koyuyoruz. Ben biraz evvel Kulüpler Birliği Vakfından (başkanlığından) istifa ettim. Fenerbahçe olarak kendi kaderimizi, kendi geleceğimizi kendimiz çizmek zorundayız. O yüzden bu kararları aldık. Camiamızın aklıselim davranmasını özellikle rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz artık gerekiyorsa bir alt lige ineceğiz. Bu kararı alınca bir alt lige düşme söz konusu." diye konuştu.

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur? İşte 5 maddelik senaryo

NE GİBİ YAPTIRIMLAR OLUR?

Hal böyle olunca birçok futbolsever Fenerbahçe'nin olası bir Süper Lig'den çekilme kararı alması halinde ne gibi yaptırımların olacağını merak ediyor.

İşte spor yazarlarına göre 5 maddede olacakların özeti;

  • Fenerbahçe'nin bugüne kadar topladığı ülke puanlarının bir anda silinmesiyle birlikte Türkiye'nin ülke puanı sıralamasında 19 ila 20. sıraya gerileme riski de bulunuyor.
  • Yayıncı kuruluş ihalelerden dolayı çakılır.
  • Fenerbahçe'de tüm futbolcular serbest kalır.
  • Ortaya yüz milyonlarca dolarlık fatura çıkabilir.
  • Fenerbahçe'nin ligden çekilme kararı almasının ardından ligler askıya alınabilir.

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur? İşte 5 maddelik senaryo

"1-2 FUTBOLCUYA 1 MAÇ CEZA VERİLİR"

Öte yandan yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçeli futbolculara nasıl bir ceza verileceğiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan spor yazarı Atilla Türker, "Fenerbahçe'de olayların içerisinde yer alan 4 futbolcuya orada bir işi olmaması gerekiyordu. Futbolcular kendilerini müdafaa gereği o hareketleri yaptılar. Büyük ihtimalle 1-2 futbolcuya 1 maç ceza verilir. Ben fazlasının da verileceğini düşünmüyorum. Futbolcular kendilerini korumak istedi." diye konuştu.


Kaynak: Haberler.com / Spor

Trabzonspor Fenerbahçe Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (70)

Bro Win:

FIFA bir açıklama yapmıştı futbolcuların can güvenliğinin sağlanması diye. Ayrıca maçta yaşanan olaylar Avrupa'da ve Dünyada manşet oldu. Fenerbahçe buna istinadende ligten çekilme kararı alıyor. FIFA bizi futboldan men edebilir. Yani öyle ohh Fenerbahçe çekilsin biz şampiyon oluruz yok. Büyük tehlikenin farkında değilsiniz. Fenerbahçe ligten çekilirse Türk futbolu biter.

315
180
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

türk futbolu biter mi dediniz. yoktu ki bitsin. bilmeyende sanır ki sanki bize premier lig standardında futbol izlettiriyorlar.

yanıt148
yanıt12
osman Öztürk:

O kadarını nerden bilsin bu lise takımının taraftarı

yanıt57
yanıt19
osman Öztürk:

Ula çeto senin gibilere cok bile.yukarda yazdığın yoruma bakılırsa senin derdin futbol izlemek değil zaten.

yanıt17
yanıt20
tamer topaloglu:

Biten herşeyin başlangıcı olur. Yeterki ders çıkarılsin. Hiç bir kulüp de bütçe fazla vermiyor. Bir gün batacaklar

yanıt4
yanıt1
Posoflu Almanya:

tebrik ederim dogru konustugun icin. yani fenerbahce herzamanki gibi türkiye aleyhine davraniyor. kizmiyorum cünki armasinda hacli kalkani olan bir kulüp asla türkiye icin biseyler yapmasin zaten.

yanıt10
yanıt19
Goethegitme:

Bitsin de kökten kurtulalım şu uyuşturucudan

yanıt10
yanıt2
ekaf paseh:

hiç birşey olmaz

yanıt2
yanıt0
ahmet sayar:

ali koç kafaya koymuş şampiyon yapmadan gitmeyecek. baktı bu seneden de ümit yok seneye 2.ligde şampiyon yapıp bırakacak.

255
125
yanıtYanıtla
İbrahim Aygunes:

Çok doğru sonuçta oda bi şampiyonluk :)

yanıt94
yanıt44
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title