Haberler

Dha Zapata: "Galatasaray Forması Giymekten Çok Mutluyum"

Galatasaray'ın Yeni Transferi Zapata: "Galatasaray Forması Giymekten Çok Mutluyum"

DHA SPOR - GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ ZAPATA: "GALATASARAY FORMASI GİYMEKTEN ÇOK MUTLUYUM"

Galatasaray'ın yeni transferi Robinson Zapata, Galatasaray'da olmaktan ve sarı kırmızılı formayı giyecek olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Kolombiyalı kalecinin Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan info@sonaslan programına verdiği röportaj şöyle:

Soru: Robinson Zapata kendini Rufai olarak nitelendiriyor. Öncelikle bunu soralım nasıl hitap etmemizi ister?

Zapata: "Galatasaray'da olmaktan bu formayı giymekten de çok mutluyum. Burada çok güzel şeyler yapmaya geldim. Güzel şeylerde yapacağız inşallah. İsim olayına da gelince Rufai olarak sesleniyorsunuz."

Soru: Seyircilerimizle de paylaşalım Rufai'nin öyküsünü anlatabilir mi?

Zapata: 98'de Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Nijerya'nın kalecisi vardı, Rufai. ve arkadaşlarımla da konuşurken beni ona benzettiler. Hem tarz olarak hem stil olarak. Ben de bunu bir televizyon programında açıkladım. ve hep böyle devam etti.

Soru: Galatasaray'da da formasının arkasında Rufai yazacak o zaman.

Zapata: Evet. Çok seviyorum o ismi.

Soru: Florya'ya geldiğinden beri, hatta sağlık kontrollerinde arkadaşlarımızın söylemesine göre bir hayli sıcak kanlıymış. Pozitif enerji taşıyan biri Zapata. Çok olumlu izler bıraktı daha ilk görüşte. İlk irtiba önemli. Çok sıcak bir insan. Bununla ilgili düşünceleri ne? Her yerde böyle midir? Yoksa buradaki ilgi mi onu bu hale soktu? Bir de Colin Kazım onu ilk karşılayan isim oldu. Aralarında çok sıcak bir konuşma geçti. Hem bununla ilgili hem de genel anlamda karakteristik özellikleri ile ilgili neler söyleyecek?

Zapata: Her ikisi için de söyleyebiliriz. Bu benim karakterim. Zaten neşeli bir insanım bu tarz şakalar yapmayı seven bir insanım. Arkadaş canlısı bir insanım. Arkadaşlarımla, ailemle devamlı sıcak ilişkiler kurmayı seven bir insanım. Onun haricinde bu şekilde davranabilmeniz için size bu güvenin verilmesi gerekiyor. Buraya geleli daha bir gün olmadı ama buradaki insanlardan bu enerjiyi aldım. Bana karşı olumlu enerjiyi aldım. Otomotikman bu beni etkiledi tabii. Her zaman gülümsemem, şakalar yapmam, sıcak davranmam bana karşı sıcak karşılamadan dolayı. Kulüp personeli, futbolcular… Hepsinden aldığım pozitif enerjidir.

Soru: Transferin öyküsünü de soralım. Nasıl gelişti ve nasıl oldu?

Zapata: Galatasaray'dan ilk teklifi aldığım zaman, Aralık ayı sonu olarak değerlendirebiliriz. Sadece Galatasaray'dan değil, birçok kulüpten de teklif aldım. Kolombiya ve Polonya'dan bir kaç takımdan teklif aldım. ve şu anda ismini hatırlayamıyorum ama Türkiye'den bir takımdan daha teklif aldım. Sonra bir tatile çıktık ve teknik direktörümüz Hagi ile bir konuşmam oldu. Olumlu bir konuşma geçti. Ondan sonrada tamamen Galatasaray'a hazır olduğumu hissettim. Bundan sonra da tamamen Galatasaray hakkında bir karar vermek istedim. Diğer kulüpleri de arayıp, teşekkür ettim ve gelemeyeceğimi söyledim.

Soru: Zapata'yı bir taraftara sorsak çoğu Galatasaray - Steaua Bükreş maçından bahseder. Ama tabi ki kariyeri bu kadarla sınırlı değil. İnternette de belki çok bilgi yok, Türk medyasının eksikliği olabilir bu yönde. Zapata kariyer çizgisini anlatsa ve taraftarlar bilgi sahibi olsa çok seviniriz.

Zapata: Tabii sizin de belirttiğiniz gibi kariyerim bununla sınırlı değil. Profesyonel anlamda ilk kez America de Cali takımında 17 yaşında oynamaya başladım. Uzun süre o takımda oynadım ve birçok başarılara imza attım. 4 tane kupa kazandım. Kariyerimin bir bölümünde Arjantin'de de oynadım. Independiente'de Culio'yla beraber oynadık. Bir tane Libertadores kupa finalim var. Onun dışında Kolombiya 20 Yaş Altı Milli Takımı ve A Milli Takımı'nda da görev aldım. Daha sonra da bildiğiniz gibi 3 senelik bir Romanya serüveni var. Şampiyonlar Ligi'nde de bir çok maça çıktım.

Soru: Müthiş bir tecrübe. Bizim de elimizde kariyeriyle ilgili dipnotlar var isterseniz onları paylaşalım. Kolombiya'da bir kez yılın kalecisi, bir kez de yılın en iyi ikinci kalecisi seçildi. Bizim bildiğimiz Kolombiya'dan iyi kaleciler çıkar. Türkiye'ye gelenler de öyleydi. Galatasaray'ın kalesini koruyan Ali Faryd Mondragon, Beşiktaş ve Antalyaspor'da oynamış Oscar Cordoba. Bu önemli bir referanstır ve Türkiye'de kendisine olumlu bakılacaktır. Bu arada şu soruyu da soralım; gelmeden önce Mondragon ile konuştu mu, Zapata'ya Galatasaray'ı anlattı mı?

Zapata: Mondragon ile tabi ki bir görüşmem oldu. Kendisiyle daha önce de görüşmelerim olmuştu. Aralık ayında bir kez daha konuştum ve Galatasaray Kulübü'nün ne kadar güzel bir kulüp olduğunu, çalışanların ne kadar sıcakkanlı olduğunu, söyledi ve bana oldukça güzel şeyler anlattı. Sizin de belirttiğiniz gibi buraya gelmeden önce kendisiyle bir konuşma geçti aramızda.

Soru: Romanya Ligi'nde 2008'in en iyi kalecisi ve en iyi gelişim gösteren oyuncusu seçildi. Kaleciler 32 yaşında gelişim gösterir mi? Kalecilerin yaşları ilerledikçe olgunlaştıkları söyleniyor buna katılıyor mu?

Zapata: Buna ben de katılıyorum. Yaş önemli değil. Öğrenmeye açıksanız daha çok şey öğrenebiliyorsunuz.

Soru: Yine Romanya'da 2009 yılında yılın en iyi yabancı oyuncusu ünvanını kazanmış ve Kolombiya'da Cartagena'da efsane statüsünde Copa America, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi. Bu kadar çok ünvanıyla Galatasaray'daki yeni hedefleri neler? Üst düzey bir stadyum olan Türk Telekom Arena'da oynayacak. Bununla ilgili neler söyleyecek?

Zapata: İlk etaptaki amacım adaptasyon. Takıma adapte olmak, sisteme adapte olmak. Zaten teknik direktörümüz Hagi'yi önceden tanıdığım için zorluk çekeceğimi düşünmüyorum. Onun bana karşı olan tutumunu da çok iyi biliyorum. Bana yardımcı olacağını ve adaptasyon konusunda bir sıkıntı olacağını hiç düşünmüyorum. Daha önce de dediğim gibi çok büyük camiaya geldiğimin farkındayım ve çok da mutluyum. Galatasaray şu an içinde bulunduğu durumu hak etmiyor ama biz futbolcular olarak takımı bu durumdan çıkartacağız. Ben elimden gelen her şeyi yapacağım ve Galatasaray ile bu güzel stadyumda çok güzel başarılara imza atmak istiyorum.

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title