Haberler

Bursaspor Divanı'nda Stat Tartışması

Bursaspor Kulübü'nün 32'nci Divan Kurulu toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı.341 üyeden 120'sinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kulübe kalıcı gelir nasıl sağlanır konusu ile Timsah Arena Stadı tartışıldı.

Bursaspor Kulübü'nün 32'nci Divan Kurulu toplantısı Sheraton Otel'de yapıldı. 341 üyeden 120'sinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kulübe kalıcı gelir nasıl sağlanır konusu ile Timsah Arena Stadı tartışıldı.

Divan Kurulu toplantısına Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılması dikkat çekti. Toplantıya CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İlhan Demiröz ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin katılmadığı toplantıda Altepe'yi başkanvekili Semih Pala temsil etti. ŞANKAYA: "KALICI GELİR ŞART"

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, toplantının açılış konuşmasında kulübe kalıcı gelir sağlanması konusunda siyasilere, Büyükşehir Belediye Başkanı'na, ilçe başkanlarının yanı sıra oda başkanlarına da çağrıda bulundu. Şankaya şunları söyledi: "Bursaspor'un kalıcı gelir dediğimizde elinde 1 katlı otaparkı ile sanayideki arsa ve kulüpteki binalar. Ufak bir kalıcı gelirle Bursaspor'un yaşaması mümkün değil. Bursaspor'a yeni kalıcı gelir yaratabiliriz burada fikri olanları kürsüde görmek istiyorum. Ne söylenecekse gelip burada konuşalım. Etekteki taşları dökelim. Burası hiçbirimizin değil. İstenilenler Bursaspor için olacak. Özlüce'de 3 tane saha yapılmak için harekete geçilmiş. İkisini Nilüfer Belediyesi üstlenmiş. Bir tanesini kalmış onu Yıldırım Belediyesi yaparsa mutlu oluruz. Spor okulu ve halı sahalar için de Osmangazi Belediyesi'nden ricada bulanacağız.

BURSASPOR KOLEJİNİ BTSO YAPSIN

Kulübün önünde ve arkasında iki arazi var. Bunların kulübe kazandırılmasından yanayım. Herkes taşın altına elini, gerekiyorsa vücudunu koymalı. Bizde öyle yapacağız. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına gelince onlardan bir ricamız olacak. Birtek rahmetli Ali Osman Sönmez döneminde bize iyi yardımlar yaptı. Gelecek olan Oda Başkanından ricamız. Yüzde 90'ı sanayici. Buraya Bursaspor Koleji'ni yapmasını istiyoruz. Bursaspor'a sadece otobüs verdiniz. Hanginiz seçilirse seçilsin bunu yapmasını istiyorum.

KALICI GELİR STAT OLMALI

Yeni statla ilgili görüşlerim var. Yeni yapılan stat gelirken yeşil bayrağı gördüm sevindim.Yakışmış. Şehrin her yanında reklamını yapan Bursaspor. Belediye reklam yapacak derse milyonlarca dolar harcaması lazım. Bursaspor şehrin reklamını yapıyor. En büyük kalıcı gelir stat olacaktır. Stattan edindiğim bilgiye göre 60 bin metrekare kapalı alan var. Bunları Bursaspor kiraladığı takdirde kalıcı gelir bu demek. Bunların olması şart. Ben inanıyorumki sevgili başkanımız Bursaspor aşığı ve Bursaspor için yapmayacağı şey yok. Bursaspor'a yakışacanı yapacaktır. Özlüce Tesisleriyle ilgili kötü bulutlar dolaşıyor. Tabiki bütün bunlar parlemantoda çözülecek. Parlemanterlere büyük iş düşecek. Hal çareleri mutlaka bulunacaktır. Kara bulutlarında dağılmasını için parlamenterlere büyük görev düşecek. İktidar, muhalefet diye düşünmedim. Bugün birlik beraberlik günü."

SEMİH PALA: "STAT İÇİN 120 MİLYON LİRA LAZIM"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yerine toplantıya katılan Başkanvekili Semih Pala Timsah Arena'yı Recep Altepe'nin büyük bir risk alarak yaptığına dikkat çekti. Stadı büyük Bursa ve Bursaspor için yaptıklarını belirten Pala barkavizyon ile stadın temel atmasındahn bugüne kadar gelen aşamaları üyelere izlettirdi. Bursa Timsah Arena'yı devletin değil belediyenin yaptığını belirten Semih Pala şunları söyledi:

"Yeni stat her türlü ihtiyacı karşılayacak kapasitede. Bursa olarak mutluyuz, gururluyuz. Aksilikler olmaz devam ederse önümüzdeki sezon ikinci yarı Bursaspor maçlarını burada yapmayı başlar. Öncelikle Türkiye, Bursa için yapılıyor. Bu stadın maliyeti 200 trilyonu buluyor. Kamulaştırmalar ve yollarla burası 250 milyon Lira'yı aşacak. Bu inşaatın bitmesi için 120 milyon Lira lazım. Bütün Bursa buranın bitmesi için harekete geçmeli. Bursaspor'a destek verilmiştir, bundan sonra da verilecektir. Özlüce'yi Belediyeler yaptı. Bürokrasi var. Niye verdin diye 10 milyon Lira ceza kesiyorlar. Bu sorunların çözülmesi lazım. Elektrik niye ödedi diye görevlilere 500 bin Lira zimmet çıkartılıyor. Esas olan bu sorunlarda herkes üzerine düşeni yapmalı. Şampiyon kent Bursa yapmış olan yönetim var. Bundan sonraki yöneticilere de nasip olur diyoruz. Bursaspor'a yeni şampiyonluklar diliyorum."

YAZICI: "STAT BURSASPOR'UN OLMALI"

Daha sonra söz alan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı Bursaspor'un bu statta büyük işler yapabilmesi için buranın tamamının Bursaspor'a verilmesinin şart olduğunu dile getirdi. Yazıcı şunları söyledi: "Burada sürekli ben eleştirildim. Öncelikle Divan Kurulu'na Atatürk Stadı'nda toplantı salonu, başkan odası, sekretaryası, çay ocağı olan bir yer önerdim kabul etmediler. Yeni stat bittiğinde onlara daha iyi yerler vereceğim. Stat konusu var. Benim kimse ile kavgam yok. Kimse ile kavga etmek istemiyorum. Bursaspor hakikaten zor durumda. Böyle götüremez. Yarın çok farklı yerlere gelebilir. Maddi durum çok iyi değil. Geçen farklı yok dedim şimdi kulüp eksidedir. Herkes milyon eurodan bahsediyor. Teknik edilecek çok şey olabilir. Ben kimseyi tenkit etmiyorum. Stat yapılıyor. Seçim öncesi yerinde olacak diye herkes bağırdı. Bizde bağırdık. Orada yapılacaktı. Sonrasında değişti. Kötü oldu demedim. Yerinde kalsın mı kalsın. Yeni yapılan muhteşem bir stat. Bu stat Bursaspor vizyon olarak yukarılarda oynamazsa bu stat dolmaz."

TÜM GELİRLER BİZİM OLMALI

"Bursaspor'nu bu konumunu devam ettirmeli. İnce bir nüans var. Belediye başkanı olsa söyleyecektim. Bir şeyi açıklamasını istiyorum. Galatasaray'a Arena diye stat yapıldı. Galatasaray yapmadı. TOKi yaptı ve verdi. Galatasaray'ın 1 kuruş katkısı olmadı. Timsah Arena'da birçok ticari alanlar var. Finans bulabilmek için 10 yıl kiralamak istiyor. Bu konuları yakından bilen kişisiniz. Bu stadın altında uyduruk dükkanlar var. Biz birini bile tahliye edemedik. Devlet dairesine kiracı diye giren hangi yatırımcı olursa olsun çıkmıyor. 2 sene geç olsun, hepsi Bursaspor'un olsun. Bursaspor'un tek kurtuluşu bu stadın herşeyi ile Bursaspor'un olmasıdır. Gerekirse Başbakana'da gideriz. Arena'yı TOKİ yapıyor. Devlet veriyor. Bu stat herşeyi ile Bursaspor'un olursa sorun ortadan kalkar. Bitiş tarihi nedir bu önemli. Erken olması güzel. Tarihe göre Galatasaray 1 yıl öncesinden satışlarını yaptı. Bende localarından tutup ticari alanlarını kiraya verelim. Bursaspor'un kurtuluşu ayakları üzerinde duruşu böyle olur."

TANSİYON YÜKSELDİ

Başkan İbrahim Yazıcı'nın ardından sonra tekrar sözü alan Semih Pala, "Büyük bir riskle bu stat yapılıyor. Bursa ve Bursaspor için yapılıyor. Hepsi benim olsun diyorsunuz sayın başkan. Ben 120 trilyon lazım dedim. Havuzluparkı al, Özlüceyi al, otoparkı al yöneticilik yap. Yeni birşeyler önerilmesi lazım. Müthiş yatırım yapılıyor. Bursa'yı dünya kenti yapacak stat yapılıyor. El birliği ile çözüm bulmalı. Çözüm bulunmazsa Belediye bunu bitirecek" dedi.

Başkan İbrahim Yazıcı da konuşmalara sinirlenerek cevaben şunları söyledi: "Fevri olmamı yanlış algılamayın. Bursaspor'un menfaatleri korumak zorundayım. Ben burada siyaset yapmadım. Bursaspor'un kurtuluşu bu stadın herşeyi Bursaspor'un olursa zirveye oynar dedim. O stat dolacak kadroyu yapamazsak oraya gitmenin anlamı yok. O Stadın Bursaspor'un olmalı. Tribünlere giden Bursaspor isem. Bunların kulübe katkısı olmaz. Ben bugün tribünleri dolduramıyorum. En yakın örnek Galatasaray diye gösteriyorum. İsam hakkını bile büyük paralara sattı. Locaları, ticari alanları kendisi organize etti. Bunları istemeyi yanlış anlamasını anlamadım. Ben bunları Bursaspor adına istedim. Ben gereken parayı biliyorum. Gerekirse geç olsun dedim. Verdiğiniz kiracıyı hayat boyun çıkartamazsınız. Ana gaye buydu. Bu stat tümüyle bana değil Bursaspor'a verilirse zirvede olur. Stat bitmeden verilmeli. Pazarlama böyle olur."

EK,CE (FK/RT) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İbrahim Yazıcı Sheraton Otel Semih Pala Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title