Haberler

Bakan Kılıç: "Doping Konusunda Yanlış Yapanlar Karşılarında Bizi Bulacaklar"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Sporcu kardeşlerimiz başarılı temiz bir geleceğe imza atmak istiyorlar.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sporcu kardeşlerimiz başarılı temiz bir geleceğe imza atmak istiyorlar. Biz bu konuda onlara her türlü desteği vereceğiz. Ama yanlış yapanlar da karşılarında bizi bulacaklar" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener'i makamında kabul etti. Ziyaret sırasında dopingin affının olmayacağına dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bu konuda bütün ilgili kişi ve kurumlarla konuşmuş vaziyetteyiz. Bununla mücadele maddi bir kaynak gerektiriyor. Biz gerçekten bu illetin sporumuzdan çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız. Antrenör, sporcu veya bunun dışında bu işe destek veren kişiler karşılarında bizi bulacaklar. Gençliğimizin korunması konusunda zaten bizim üstümüze düşen büyük görevler var. Bu konuda hükümetimizin çok net bir duruşu var. Biliyorum ki sporcu kardeşlerimiz başarılı temiz bir geleceğe imza atmak istiyorlar. Biz bu konuda onlara her türlü desteği vereceğiz. Ama yanlış yapanlarda karşılarında bizi bulacaklar" diye konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Erdener ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte doping konusunda çok önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz bir yıl içinde üretilen yeni politikalar ve sonuçları bağlamında bir önceki yılla kıyaslanamayacak şekilde oransal olarak pozitif sonuç yönünden olumlu gelişme olduğunu ve Türkiye'nin bugün artık doping yasaklılarının bol olduğu bir ülke grubundan çıkmakta olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç Uğur Erdener Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title