Haberler

Sp Lideri Kurtulmuş: Millet Sittin Sene Chp İle Mhp'yi İktidara Getirmeyecektir(1)

"bizim İçin Barajı Yüzde 7 Değil, 17'ye de Çıkarsanız Bir Anlam İfade Etmez"

"BİZİM İÇİN BARAJI YÜZDE 7 DEĞİL, 17'YE DE ÇIKARSANIZ BİR ANLAM İFADE ETMEZ"

Saadet Partisi'nin olağanüstü büyük kongresi, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılıyor. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, salona gelişinde partililer tarafından karşılandı. Kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyen Kurtulmuş'a 'Başbakan Numan' sloganlarıyla karşılandı. Partililere seslenen Kurtulmuş, AKP'lilerin, vatandaşları kendilerinin seçilmemesi durumunda CHP-MHP koalisyonu olacağını öne sürüp oy istediklerini savunurken, "Size teminat veririm ki, bu halleriyle devam etsinler, millet sittin sene CHP'yi MHP'yi iktidara getirmeyecektir" dedi. CHP'nin seçim barajını yüzde 7 'ye indirilmesi yönündeki önerisini değerlendiren Kurtulmuş, "Bizim için yüzde 7 değil, istiyorsanız barajları yüzde 17'ye çıkartın Saadet Partisi için hiçbir mana ifade etmez" diye konuştu. Bütün mazlumların sesi olduklarını savunan Kurtulmuş, konuşmasında 1980 darbesinde yaşı büyültülerek asılan sol görüşlü Erdal Eren'i de andı.

AKP'lilerin kendileri seçilmemesi halinde CHP -MHP koalisyonunun olacağını öne sürerek halkı korkutup bu şekilde oy istediğini savunan Saadet Partisi Lideri, "Sakın ha sakın AKP'liler sizleri CHP-MHP koalisyonuyla korkutmasınlar. Çünkü onların bu hali, evdeki cadılarla kiracısını korkutan ev sahibine benziyor. Size teminat veririm ki, bu halleriyle devam etsinler, millet sittin sene CHP'yi MHP'yi iktidara getirmeyecektir" diye konuştu.

?

"BİZİM İÇİN BARAJI YÜZDE 7 DEĞİL, 17'YE DE ÇIKARSANIZ BİR ANLAM İFADE ETMEZ"

Genel Başkan Kurtulmuş, CHP tarafından gündeme getirilen seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi önerisini değerlendirdi. Askeri vesayet ve darbelerden yakınan partilerin Siyasi Partiler ve Seçim Yasası' ile ilgili düzenlemeler yapması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, seçim barajı nedeniyle 2002 yılında halkın oylarının yüzde 43'ünün, 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20'sinin geçersiz sayıldığını kaydetti. Kurtulmuş, millet iradesini savunduğunu söyleyen siyasi iktidarın Başbakanı'nın seçim barajı düşmesi durumunda siyasi istikrarsızlık olacağını yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Bırakın onu 12 Eylülcüler savunsun." dedi. Kurtulmuş, barajın indirilip indirilmemesinin kendileri için fark etmeyeceğine işaret ederek, "Bizim için yüzde 7 değil, istiyorsanız barajları yüzde 17'ye çıkartın Saadet Partisi için hiçbir mana ifade etmez" dedi.

SOL GÖRÜŞLÜ ERDAL EREN'İ ANDI

Her zaman ezilenlerin yanında yer aldıklarını söyleyen Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Bizim sesimiz, Kızılay'da ekmek savaşı veren TEKEL işçilerinin sloganlarına karışır. Bizim sesimiz, gün gelir üniversite kapılarından kovulan kızlarımızın ahu figanlarına karışır. Bizim sesimiz, gün gelir 12 Eylül cuntacılarının yaşını büyüterek idam ettikleri Erdal Eren'in sesine karışır. Bu ülkedeki bütün mazlumların sesinde, bütün mazlumların yakarışında bu davanın sesi vardır"

"SİSTEMİN İÇİNDE MİLLET YOK"

Türkiye'de uygulanan sistemde millet egemenliği olmadığını savunan Numan Kurtulmuş, sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de öyle bir sistem var ki, bu sistemin içinde millet yoktur, millet egemenliği yoktur. Millet dediğiniz şey, 4 yıldan 4 yıla gidip oy kullanan mekanizmadır. Milli Güvenlik Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, YÖK, RTÜK. Öyle bir millet egemenliği ki, güvenlik kararlarına karışmaz. Askeri kararlara karışmaz. Yargıya karışmaz. Ekonomiye karışmaz. Bu millet egemenliği ne yapar? Millet Egemenliği diye bıraktıkları alan, sadece bayındırlık ve iskan faaliyetleridir."

"İŞSİZLİĞİN NEDENİ, DERVİŞ-FISCHER PROGRAMI"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Türkiye'de işsizliğin nedeni AKP'dir' sözlerini değerlendiren Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin kısmen doğru olduğunu ancak tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kurtulmuş, "(İşsizliğin nedeni)Sadece AK Parti hükümetinin değil, AK Parti hükümetinin eline tutuşturulan Derviş -Fischer programıdır. Peki Türkiye'ye Derviş -Fischer programını kim getirdi? CHP milletvekilliği yapan Kemal Derviş getirdi. Bizim arkadaşlarımız, iktidardaki AK Parti de bunu harfiyen yerine getirdi. Aradaki fark şudur, seküler neoliberaller gitti yerine muhafazakar neoliberaller geldi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title