Haberler

Son dakika haberi: Bingöl depreminin artçıları en az 2 hafta daha hissedilecek

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ATA-DAM) Bingöl Karlıova depremi hakkında hazırladığı ön sismoloji raporunda depremin artçılarının en az 2 hafta daha hissedilebileceğini açıkladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ATA-DAM) Bingöl Karlıova depremi hakkında hazırladığı ön sismoloji raporunda depremin artçılarının en az 2 hafta daha hissedilebileceğini açıkladı. Öte yandan raporda depremin ardından geçen sürede 50'den fazla artçının meydana geldiği ifade edildi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi, Deprem Dairesi Başkanlığından alınan verilere göre dün saat 17: 24'de, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde, yer kabuğunun yaklaşık 8 km odak derinliğinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. Bu deprem Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ATA-DAM) istasyonları tarafından da kaydedildi.

" BİNGÖL'DE SON 1 AYDA 10'A YAKIN KÜÇÜK ŞİDDETLİ DEPREM OLMUŞ"

Deprem öncesi son 1 yıllık dönemdeki dağılımı inceleyen ATA-DAM meydana gelen depremlerin ana tektonik zonlar ve yakın çevresinde kümelendiği ve deprem öncesi son 1 aylık dönemdeki dağılımda 10'a yakın küçük büyüklükte depremin meydana geldiğini tespit etti.

" DEPREMİN ARDINDAN 50'DEN FAZLA ARTÇI MEYDANA GELDİ"

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi raporda depremden sonraki ilk dört saat içinde 50'den fazla artçı şok meydana geldiğini açıkladı. Bu artçı şokların en büyüğü ise depremden yaklaşık 1 saat sonra meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki sarsıntı oldu. Artçı şokların dağılımı incelendiğinde Kuzey Batı -Güney Doğu yönlü ve 10 km'lik bir bantta meydana geldiği görüldü.

" EN AZ 2 HAFTA DAHA HİSSEDİLECEK"

1 Mayıs 2003'de Bingöl'de meydana gelen 6.4 büyüklüğünde ki depremin ardından artçı sarsıntıların 1 yıl devam etmesini göz önüne alan raporda, Bingöl-Karlıova bölgesinde de gerilme rejiminin, deprem öncesi haline dönmesinin, yani artçıların devam etme süresinin en az 3-6 ay süreceği öngörülüyor. Ancak önceki depremlerden elde edilen raporlar ışığında insanlar tarafından hissedilebilen artçıların en az 2 hafta kadar daha devam edeceği düşünülüyor.

(Sefa Tetik /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Bingöl Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title