Haberler

Son dakika haber | Altın yükseldi, Brent 46 doları gördü

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Doların küresel piyasalarda yeniden güç kaybetmeye başlamasının ardından, 1,950 doların üzerine çıkan altın bu düzeyde, küresel ekonomiye ilişkin olumlu gelişmeler ve verilerle 46.11 doları gören Brent petrolün varil fiyatı 45-46 dolar aralığında hareket ediyor.

Doların küresel piyasalarda yeniden güç kaybetmeye başlamasının ardından, 1,950 doların üzerine çıkan altın bu düzeyde, küresel ekonomiye ilişkin olumlu gelişmeler ve verilerle 46.11 doları gören Brent petrolün varil fiyatı 45-46 dolar aralığında hareket ediyor.

Ahlatcı Yatırım'ın analizinde, altının rekor düzeye ulaşmasının ardından açıklanan ekonomik veriler ve aşı gelişmelerinin yanı sıra, dikkatlerin yeni teşvik paketlerine odaklanmasının, yükselişi sınırlandıran unsurlar olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

"Dolar endeksindeki zayıf seyir ve artan talep ile birlikte ons altının yukarı yönlü hareketi gözlendi.

"Haftanın dördüncü işlem gününde ise Altın vadeli işlemlerindeki uzun pozisyonların azalması ve psikolojik destek seviyesi olan 2,000 doların altına doğru geri çekilmenin hızlanması yatırımcılar üzerinde endişelere neden olurken, ABD on yıllık tahvil faizlerindeki gerileme ve dolardaki zayıflığın devam etmesi ile ons altında 1,900 seviyesi üzerinde yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi.

"Teknik olarak incelediğimizde, ons altının 1,955 dolar seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi."

Küresel emtia piyasalarında;

Brent petrol yüzde 0.22 artışla 45.99 dolar,

Batı Teksas yüzde 0.02 artışla 42.64 dolar,

altın yüzde 0.02 düşüşle 1,953.26 dolar,

gümüş yüzde 1.75 düşüşle 27.00 dolar,

bakır yüzde 2.56 düşüşle 6,270.00 dolar,

platin yüzde 0.47 düşüşle 956.17 dolar,

paladyum yüzde 0.71 düşüşle 2,155.18 dolar düzeyindeydi.

İç piyasada ise, gram altın 460 liraya, çeyrek altın 765 liraya, Cumhuriyet altını da 3,039 liraya yükseldi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler Son Dakika

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title