Haberler

Beştepe'den Yeni Ekonomi Programı ile İlgili İlk Yorum: Olumlu Etkisi Olacak

Güncelleme:

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ile ilgili Beştepe'den ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Olumlu buluyoruz." dedi.

Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ile ilgili Beştepe'den ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Olumlu buluyoruz" dedi.

Kalın'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"İDLİB MUTABAKATIYLA BÜYÜK İNSANİ KRİZ ÖNLENDİ"

Dün MGK toplantısını yaptık. Cumhurbaşkanımızın diplomatik girişimleriyle varılan İdlib Mutabakatıyla büyük insani kriz önlendi. İdlib saldırısı bu sayede önlenmiş oldu. Bu mutabakat neticesinde ilgili birimlerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Bunun detayları MİT, TSK ve özel kuvvetler birlik içerisinde Ruslarla birlikte sahada çalışıyorlar. Daha önce de İdlib'le ilgili çalışmalar vardı. Bu çalışmalar şimdi yoğunlaştırıldı. Terör unsurlarının ayrıştırılması bizim için de önem arz ediyor. Biz bunu Afrin'de, Cerablus, El-Bab'da gösterdik. Aynı tavrımız Suriye'nin sınır bölgelerinde de geçerlidir. Biz bunu bir bütün olarak görüyoruz.

"MÜNBİÇ YOL HARİTASININ GECİKME OLMADAN UYGULANMASINI BEKLİYORUZ"

ABD ile varılan Münbiç mutabakarının uygulanması büyük önem arz ediyor. Ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. 90 günlük takvim konulmuştu, daha fazla vakit geçirmeden bunu uygulanması büyük önem arz ediyor. Münbiç yol haritasının herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

Siyasi süreçte bütün aktörlerin rol alması, anayasa yazım süreci ve seçim süreci için uluslararası toplumdan katkı bekliyoruz. Türkiye'yi daha fazla desteklemeleri aşikardır. 3+3 milyar Euro şekliden vaat edilen fonların gecikmeli olarak geldiğini biliyoruz. Suriye, dünyadaki mülteci krizinin merkezidir.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

MİT ve ilgili güvenlik kurumlarımızın yurt dışında yürüttüğü operasyonlar var. Bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Reyhanlı'da olduğu gibi 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl sonra da olsa suç işleyenler adaletin önüne çıkarılacaktır. Hangi terör örgütü hangi yöntemi kullanırsa kullansın işledikleri suçlar cezasız kalmayacaktır.

ABD ZİYARETİ: Sayın Cumhurbaşkanımız pazartesi günü BM Genel Kurulu'na hitap edecek. Birçok ikili görüşmesi olacak. Yaklaşık 3,5-4 günlük programda yoğun bir diplomasi trafiği olacak.

BERLİN ZİYARETİ:Bu ziyarete olumlu yaklaşıyoruz. Pozitif bir gündem ile gidiyoruz. Maliye Bakanımız da görüşmeler yapacak. Alman tarafının iyi hazırlık yaptığını görüyoruz. Bu ziyaretin ilişkiler için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

"YENİ EKONOMİ PROGRAMINI OLUMLU BULUYORUZ"

Sayın Bakanımız gerçekçi, detaylandırılmış, hedefleri belli olan yeni planı açıkladı. Türk ekonomisinin yeniden yapılandırılması, sağlam olan bünyesinin korunması için yeni program açıklandı. Bu programın olumlu karşılandığını görüyoruz.

SORU CEVAP

İDLİB'DEKİ GÖZLEM NOKTALARI:12 askeri gözlem noktamız var. Bu noktaların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda faaliyetlerimiz devam ediyor. Askerlerimiz görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Sayıyla ilgili değil, takviye olarak adımlar atılmaya devam edecek.

MÜNBİÇ'TEKİ YPG UNSURLARI: Çalışma devam ediyor. Sahadan aldığımız bilgiler, sürecin yavaş ilerlediği şeklinde. Biz bunu takip ediyoruz. YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna geçme isteğimiz devam ediyor. Biz bu anlaşmaya sağdığız. ABD'nin YPG ve PYD ile angajmanın devam etmesi bizim için ciddi bir endişe kaynağıdır.

SINIR ÖTESİ OPERASYONU VE GÜLEN'İN İADESİ:ABD olur, başka yerler olur FETÖ'nün yuvalandığı yerler olabilir. İlgili birimlerimizin operasyonları devam edecek. Her an her yerde her şey olabilir.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ:Çeşitli programları olacak. Akış netleştikçe paylaşırız.

KIDEM TAZMİNATI: Kıdem tazminatıyla ilgili öyle bir netice çıkarmadım. Sosyal yardımların kesilmesiyle ilgili bir formülasyon yok. Genel olarak dengelenme çerçevesinde bu yapılandırmanın birçok alana uygulanacağını ifade etmek isterim.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Berat Albayrak Beştepe Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title