Haberler

Antalya'da "Tarım ve Gıda Forumu" düzenlendi

Güncelleme:

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yatırımcıları kente davet etti.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yatırımcıları kente davet etti.

Çandır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) iş birliğinde yürütülen Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında çevrim içi düzenlenen "Tarım ve Gıda Forumu"na katıldı.

Antalya'nın 1980'li yıllardan itibaren turizm ve tarım olmak üzere iki başarı hikayesi yazdığını belirten Çandır, kentin 8 milyon ton üretim ve 2 milyar doları aşan değer ile bitkisel üretimde önemli bir kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

Sahip olduğu tarımsal değerin yüzde 30'unu ihraç eden Antalya'nın ihracat kapasitesinin Türkiye ortalamasının iki kat üzerinde olduğuna dikkati çeken Çandır, şunları kaydetti:

"Bitkisel üretimde ve ihracatta en önemli bölüm örtü altı üretimden kaynaklanmaktadır. Türkiye'nin örtü altı kapasitesinin yüzde 40'ı Antalya'da bulunuyor. Örtü altı üretimin yarısı da ihraç ediliyor. 2020 yılı itibarıyla Antalya tarımında tamamen yabancı ya da yabancı ortaklı 100'den fazla firma AB'ye ihracat yapmaktadır. Antalya'da bulunan 4 bin 279 adet yabancı sermayeli şirketin yüzde 10'undan fazlası da tarımsal niteliklidir."

Çandır, Antalya'nın tarımsal faaliyetler için uluslararası bir merkez olmaya hazır olduğunu belirterek, yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Ali Çandır Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title