Haberler

Somuncu Baba Evi'ndeki Restorasyon Çalışmaları

Bursa'da Padişah Yıldırım Beyazıt tarafından 1399'da yaptırılan Ulu Cami'nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Somuncu Baba'nın evinde, başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bursa'da Padişah Yıldırım Beyazıt tarafından 1399'da yaptırılan Ulu Cami'nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Somuncu Baba'nın evinde, başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Somuncu Baba'nın evinin 2013 yılında kamulaştırılmasıyla fırın ve çilehanenin yer aldığı binanın birinci bölümün restore edilmesinin ardından nisan ayında başlatılan ikinci etap restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında tarihi binanın ahşap karkas ve taş duvarlarında yapılan restorasyon tamamlandı ve çatı üst örtüsü kapandı.

Öte yandan, şadırvan, tuvalet ve lavaboların yer alacağı zemin altı kısımdaki kazı çalışmaları ise sona erdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yenileme çalışmalarına başladıklarında tarihi yapının fırın ve çilehane bölümlerinin dışında, çay ocağı, depo, salon, dükkan, mutfak, abdesthane ve şadırvanın da bulunduğu bir külliye şeklinde olduğunu gördüklerini belirtti.

Anıtlar Kurulu'nun onayının ardından ikinci bölümün restorasyona başlandığını ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Her iki bölümün restore edilmesiyle birlikte burası çok güzel bir mekan haline gelecek. İkinci etap restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Somuncu Baba Camii'ne kadar uzanan bölümdeki evlerin kamulaştırmalarını yaparak, 3. kısım çalışmalarına başlayacağız.

Tarihi ev ile Somuncu Baba Camii'ni birleştireceğiz. Ziyaretçilerin gönül rahatlığıyla gelip gezebileceği, oturabileceği ve ibadetlerini yapabilecekleri bir mekan ortaya çıkaracağız. Şadırvanı, tuvaletleri, kafeteryası, üst katta da oturma salonu ile birbirini tamamlayan güzel bir eser olacak. Burası yeniden ihya edilerek, bölgenin canlanmasına katkı sağlanacak."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yıldırım Beyazıt Somuncu Baba Osmangazi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title