Haberler

Sokak Köpeği "Karagöz'e" Esnaftan Sıcak Yuva

Sinop'ta esnaf, "Karagöz" adını verdikleri caddenin maskotu sokak köpeği için kışın üşümesin diye el birliği ile kulübe yaptı.

Sinop'ta esnaf, "Karagöz" adını verdikleri caddenin maskotu sokak köpeği için kışın üşümesin diye el birliği ile kulübe yaptı.

İstiklal Caddesi esnafı, her sabah iş yerlerini açmak için geldikleri caddede kendilerini karşılayan "Karagöz"e yiyecek vermenin dışında Karagöz'ü bir yuvaya da kavuşturdu.

Bir araya gelen cadde esnafı, kış aylarında soğukta sığınacak yer arayan "Karagöz" için kulübe yaptı.

Mahalle esnafından Arzu Canel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöz'ün uzun zamandır cadde üzerinde hayatını devam ettirdiğini söyledi.

Veterinerlerin kendilerine Karagöz'ün 16 yaşında olduğunu söylediklerini ifade eden Canel, "Biz sahip çıkmasaydık belki çoktan ölmüştü." dedi.

Canel, köpeğin yaşı ilerlediği için artık bir yuvaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Bu dünyayı hayvanlarla paylaşıyoruz. Bizim ne kadar yaşamak hakkımız ise onların da hakkı. Karagöz bir sokak köpeği ama aynı zamanda tüm mahalle halkının köpeği sayılır. Çünkü uzun yıllardır burada yaşıyor. Biz kendisine elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkıyoruz. Yemek veriyoruz, yazları susuz bırakmıyoruz. Ama artık çok yaşlandı ve bir eve ihtiyacı vardı. Arkadaşlarla bir araya gelerek ona bir kulübe yaptık. Sıcak bir yuvaya kavuştu. Yaşı ilerlediği için bu kış sokakta kalması sakıncalıydı."

İnsanların sokak köpeklerine karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Canel, "Belediye bize yer gösterse biz elimizden geldiğince tüm sokakta yaşayan hayvanlar için kulübe yaparız. Ancak yer yok. Bazen insanlar şikayet ederek kulübeleri kaldırtıyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü bu dünya sadece insanların değil, tüm canlıların." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İstiklal Caddesi Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title