Haberler

Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023? Depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapılır?

Güncelleme:

Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023 ve depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapıldığı merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerin bahar dönemi nakil işlemleri gündeme geliyor. Peki, Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023? Depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapılır?

YÖK tarafından, üniversiteler nakil işlemleri nasıl yapılacağı açıklandı. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023 ve depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapıldığı merak ediliyor. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023 ve depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapıldığı gündeme geliyor. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır 2023? Depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapılır? Detaylar haberimizdedir…

ÜNİVERSİTE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR 2023?

YÖK tarafından açıklanan bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 il ağır hasar aldı. Bu illerde bulunan üniversiteler de okuyan ve görev alan öğretim üyeleri başka illere nakil olacağı açıklandı.

Bugün kameralar karşısına geçen YÖK Başkanı Erol Özvar, son gelişmeleri aktardı. Özvar, "11 ilde yapılan ön incelemeler neticesinde kampüslerimizin çoğunda yıkılan bina olmadığı görüldü. Bununla birlikte az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Bu dönemde kampüslerimiz önemli rol almışlardır. Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek." dedi.

"KAYIT DONDURMA KONUSUNDA KOLAYLIKLAR GETİRİLDİ"

Özvar alınan diğer kararları şu şekilde duyurdu:

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Sütçü İmam Üniversitesi- Gazi Üniversitesi gibi eşleşmeler yapıldı. Depremden etkilenen üniversitelere destekte bulunacaktır.

Özel öğrencilik ile ilgili de kararlar aldık. Uygulama eğitime devam edecek öğrencilerde birinci dereceden yakınlarının bulunduğu illerde eğitim alabilecekler. Eğitim-öğretim ücreti alınmayacak. Öğrencilerimiz ciddi şekilde etkilendi.

Kayıt dondurma konusunda kolaylık getirildi. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

Vakıf yüksek öğretim kurumlarımızda birinci dereceden etkilenen öğrencilerin ücretlerinin güz döneminde alınması tavsiye ediliyor.

6 Şubat ve sonrasında final-bütünleme ili sınavlar ile tez sınavları belirlenecek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Nisan ayı gibi gerekli düzenlemeler gözden geçirilecek. Yüz yüze eğitim seçeneği değerlendirilecek.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Kahramanmaraş Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title