Haberler

FED faiz yükseltirse altın ne olur 2023? FED faiz artırırsa altın ne olur, düşer mi yükselir mi? FED faiz yükseltirse altın düşer mi, yükselir mi?

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası (FED) iki gün süren faiz kararı toplantısının ardından bugün açıklama yapacak. Faiz kararı öncesi altın piyasasında gözler FED'in faiz kararına çevrildi. Faiz artırımı kararı çıkması beklenen açıklama öncesi vatandaşlar FED faiz yükseltirse altın ne olur? FED faiz artırırsa altın ne olur, düşer mi yükselir mi? FED faiz yükseltirse altın düşer mi? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, FED faizi yükseltirse altın ne olur?

FED faiz yükseltirse altın ne olur? ABD Merkez Bankası (FED) iki gün süren faiz kararı toplantısının ardından bugün açıklama yapacak. Faiz kararı öncesi altın piyasasında gözler FED'in faiz kararına çevrildi. Faiz artırımı kararı çıkması beklenen açıklama öncesi vatandaşlar FED faiz yükseltirse altın ne olur? FED faiz artırırsa altın ne olur, düşer mi yükselir mi? FED faiz yükseltirse altın düşer mi? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, FED faizi yükseltirse altın ne olur? İşte yanıtı...

FED FAİZ YÜKSELTİRSE ALTIN NE OLUR?

FED faiz yükseltirse altına etkisi, dolara etkisi üzerinden de açıklanabilir. Çünkü; petrol ve altın gibi değerli emtialar dolara endekslidir. Altının dolara endeksli olması nedeniyle altın fiyatları da dolara göre şekillenmektedir. Bu sebeple FED'in faiz yükseltme kararının altına etkisini, kararın dolara etkisi üzerinden inceleyelim:

FED'in faiz yükseltme kararı dünya piyasalarını elbette etkiler. ABD Merkez Bankası'nın ne karar vereceğinden ziyade faizlerde ne kadar artış olacağı da merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Hürriyet'in haberine göre, FED'in faiz yükseltme kararı alması durumunda, piyasadaki dolar miktarının azalacak olmasından dolayı dolar, diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya başlayacaktır. Dolardaki değer kazancıyla birlikte altın tarafında satışların görülmesi bekleniyor.

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

ABD Merkez Bankası ( Fed ), politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

FED toplantısı 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Faiz kararı ise 3 Mayıs TSİ ile saat 21:00'da duyuruldu.

ABD Merkez Bankası bankacılık güven krizi ve enflasyon ikilemi gölgesinde faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 5 - 5,25 aralığına yükseltti. Piyasalarda da 25 baz puanlık faiz artışı bekleniyordu. Faiz böylece 2007'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

2022 yılının Mart ayında faiz artırımlarına başlayan Fed, son 3 toplantıda faiz artış hızını yavaşlatarak 25'er baz puanlık artışla yola devam etmişti.

FED HAKKINDA

Merkez Bankaları Sistemi (İngilizce: Federal Reserve ya da FED olarak da bilinir), 23 Aralık 1913'te kurulan ABD'nin merkez bankasıdır. Zamanla Federal Rezerv Sistemi'nin rolleri ve sorumlulukları genişletilmiş ve yapısında değişiklikler meydana gelmiştir. Merkezi Washington'da olan bankanın başkanı Jerome Powell'dir. Banka, talimatı üzerine Bureau of Engraving and Printing tarafından basılan Amerikan dolarının dağıtımı yetkisini elinde bulundurur.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Abd Merkez Bankası Fed Gündem Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (1)

Mustafa Boğa:

Altın doları olan arkadaşlar @merikada faiz yükseldikçe dolar altın deperini kaybedşyor bu saate sonra 1 dolar veya 1 gram altınınız varsa çekin demedi demeyin

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title