Haberler

'Siyasete Müdahaleye Halkımızın Tavrı Oldu'

Mehmet Ali Şahin, 'Türkiye'de Siyaseti, Siyasetçiler Yapar, Siyasetçiler Yapmalıdır. Siyasete Müdahale Gibi Algılanabilecek Her Türlü Tavra Halkımızın Her Zaman Tavrı Olmuştur. Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Türkiye'de siyaseti, siyasetçiler yapar, siyasetçiler yapmalıdır. siyasete müdahale gibi algılanabilecek her türlü tavra halkımızın her zaman tavrı olmuştur. Bu seçimlerde de bu tepki bir şekilde ortaya çıkmıştır'' dedi.

Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Bakanlar kurulu'nun yenisi kuruluncaya kadar görevde kalacağını söyledi.

Şahin, ''Bu Bakanlar Kurulu, daha ne kadar devam edecek?'' sorusuna da ''Yenisi kuruluncaya kadar'' yanıtını verdi. Aynı gazetecinin, ''Yenisi kuruluna kadar kavramı biraz açık, çünkü bazı iddialar var. O iddialar da cumhurbaşkanı değiştikten sonra yeni kabinenin oluşturulacağı yönünde. Bu konuda bir açıklık var mı? Herhangi bir şey konuşuldu mu?'' sorusu üzerine ''Hayır. Her şey açık Anayasa'da. TBMM toplanıp yemin işlemi tamamlandıktan sonra daha önce de uygulama aynıdır. Sayın cumhurbaşkanı seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkan partinin genel başkanını, şu anda Sayın Başbakan'dır, O'nu hükümeti kurmakla görevlendirecektir. O da sanıyorum çok kısa süre içinde yeni hükümeti kurarak, Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacaktır. Ondan sonra da zaten, parlamentoda güven oyu süreci başlayacaktır'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının devam edeceği konusunda partiniz, Bakanlar Kurulu neden acaba bu konuda kuvvetli bir mesaj vermekten çekiniyor ve daha ziyade uzlaşma mesajları veriyor? Belli ki halk bunu onaylamış, oylar artmış... '' sözleri üzerine Şahin, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi ve süreci bir hükümet meselesi değil, TBMM meselesidir. Yani cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu'nda seçilmez, TBMM'de seçilir. Tabii ki Başkanlık Divanı oluştuktan sonra TBMM, kendi gündemini kendisi belirleyecektir. Zamanı gelince bütün bunlar konuşulur, tartışılır. Türkiye'de kurallar vardır, prensipler vardır. Bu kurallar ve prensipler içinde her türlü sorunun çaresi bulunur'' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title