Haberler

Sivas Bakan Yımaz Bu Sistem 'Hayır' Diyenlerin de Menfaatine Olacak

Bakan Yımaz: Bu sistem 'hayır' diyenlerin de menfaatine olacakVIDEO YOKMİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Sabah oyu vereceksin, akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksin.

Bakan Yımaz: Bu sistem 'hayır' diyenlerin de menfaatine olacak

VIDEO YOK

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili, "Sabah oyu vereceksin, akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Allah için bundan Türkiye zarar görür mü? Akşam hükümet belli oluyor, sabah devletin hizmetine konuluyor. Diyoruz ki, bu sistem kesinlikle millet hükümeti sistemi, milletin menfaatini olacaktır. Hatta buna 'hayır' diyenlerin de menfaatine olacaktır" dedi.

Dün akşam saatlerinde Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün Akıncılar ilçesinde TOKİ'nin kura çekiliş törenine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun ve Habip Soluk ile protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Bakan Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değinerek, "Etkin ve hızlı karar alabilen bir yönetime sahip olmamız lazım. Artık vakit kaybetmememiz lazım. Bunun içinde kaynak israf etmememiz lazım. Bunun içinde 16 Nisan'da halk oylaması geliyor. 16 Nisan'da milletimize sorduğumuz soru şu, 'Hükümeti sandıkta sen kurmak ister misin?' Başka hiçbir soru yok. Buna millet hükümeti diyoruz. Meclisi millet oluşturuyordu, şimdi de hükümeti millet oluştursun mu? Sabah oyu vereceksin, akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksin. Allah için bundan Türkiye zarar görür mü? Akşam hükümet belli oluyor, sabah devletin hizmetine konuluyor. Diyoruz ki, bu sistem kesinlikle millet hükümeti sistemi, milletin menfaatine olacaktır. Hatta buna 'hayır' diyenlerin de menfaatine olacaktır. Çünkü Türkiye'nin önündeki engeller aşılacaktır." dedi.

Bakan Yılmaz daha sonra ilçeye yapılacak 147 konutun ilk kura çekilişini gerçekleştirdi.

BAYRAK HASSASİYETİ

Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, ilçe emniyet müdürlüğüne geçerek Türk Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Ay-yıldızlı motiflerle süslenen pastayı kesen Bakan Yılmaz, pasta üzerindeki Türk bayrağını bölmemek için özen gösterdi. Ardından Akıncılar İmam Hatip Ortaokulu'na geçen Bakan Yılmaz, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Ziyaret ettiği sınıfın mevcudunu soran Bakan Yılmaz, "Küçük ilçelerimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 15 civarı. Ama 20'yi geçmiyor. Allah izin verirse Türkiye'nin her tarafını böyle yapacağız" dedi. Öğrencilere öğretmenlerinden memnun olup olmadıklarını soran Bakan Yılmaz, kalem hediye etti. Öğrencilere kitap okumalarını tavsiye ederek, az televizyon izlemelerini isteyen Bakan Yılmaz, bir öğrencinin 'Hangi kanalı izleyelim' şeklindeki sorusuna da, "TRT 1 ekranlarındaki Diriliş Ertuğrul dizisini izleyebilirsiniz" dedi. Ardından öğrencilerle fotoğraf çektiren Bakan Yılmaz. Gölova ilçesine geçerek AK Parti İlçe Başkanlığı binasının önünde vatandaşlara seslendi.

"EGEMENLİĞİN 3 UNSURU DA SİZE AİT OLSUN"

Buradaki konuşmasında, egemenliğin millete ait olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Egemenliğin 3 unsuru var. Meclis, yasama organı. Hükümet, yürütme organı. Mahkeme, yargı organı. Eğemenlik milletin, 3'ünün sahibi de millet. Meclisi milletvekilleriyle siz oluşturuyorsunuz. İşte egemenliğin 3 unsurundan biri size ait. Şimdide diyoruz ki 2'ncisi de size ait olsun. Yani hükümeti de siz oluşturun. 3'üncü unsuru daha var, o da mahkemeler de millete aittir. Zira mahkemelerde millet adına karar verir. O halde bu mahkemeleri de millet belirlesin diyoruz. ya hakimleri-savcıları doğrudan seçeceksin, buna da doğrudan meşruiyet denir. ya da senin seçtiklerin marifetiyle seçilecek, buna da dolaylı meşruiyet denir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title