Haberler

Sınırda Terörist Sızmalarına Karşı Baraj Seddi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, teröristlerin Türkiye’ye sızmasını engellenmek için Hatay’da Suriye sınırına yapılan baraj seddi inşaatının yüzde 25’inin tamamlandığını, projenin hızla biteceğini açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, teröristlerin Türkiye'ye sızmasını engellenmek için Hatay'da Suriye sınırına yapılan baraj seddi inşaatının yüzde 25'inin tamamlandığını, projenin hızla biteceğini açıkladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Hükümet olarak Adana'ya 32 milyar lira yatırım yaptıklarını aktaran Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ise 3 milyar 850 milyon lira yatırımla birinci sırada olduğunu kaydetti. Yapılan yatırımlar sayesinde çiftçilerin yılda 1 milyar lira gelir artışı sağlamalarını hedeflediklerini belirten Eroğlu, "Eskiden paralar faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu vatandaşa bir şey kalmıyordu. Ama şimdi öyle değil. Temeller atıyoruz" diye konuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in DSİ Genel Müdürlüğü görevinde Yedigöze Barajı için, "Biz yapamadık. Bunu sen yaparsın, buna gayret et" dediğini aktaran Bakan Eroğlu, "Bakanlığa bir yazı yazdım. Hukuki problem çözülsün. Çözülmezse bu barajı geri istiyorum, biz yapacağız diye yazı yazdım. Rest çektiğimi düşündüler, bakan bey cezasını verin bunun dediler. O da demiş ki DSİ Genel Müdürü haklı. Onu hemen yıldırım hızıyla aldık Sanko yaptı" diye konuştu.

Ormanların zenginleştirilmesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları aktaran Bakan Eroğlu, yıllar önce zeytin aşısı yapmasını öğrenmesiyle ilgili yaşadığı bir hatırayı da anlatarak, "Emekli olunca aşı yapmak için istihdam olabilirim" şeklinde espri yaptı.

Adana'daki yatırımların hızlıca yapılması için DSİ Bölge Müdürü'ne de espri yapan Bakan Eroğlu "Ne yapıp ediyorsan yap. Para yoksa banka soy" dedi.

Teröristlerin daha önce Afrin'den Asi Nehri'ni geçerek özellikle Hatay sınırına ve oradaki dağlara gittiklerini anlatan Bakan Eroğlu, "Bunu önlemek için özellikle baraj seddi inşa ediyoruz. Şu anda makineler çalışıyor. 3 kilometrelik yapacağız, yüzde 25'i bitti hızla tamamlayacağız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title