Haberler

Siirt'in Tarihi ve Kültürel Değerlerinin Tanıtılması İsteği

Çevre ve Kültür Değerlerini Araştırma Vakfı (Çekül) İl Temsilcisi Ayhan Mergen, Çok Zengin Bir Tarihi ve Kültürel Potansiyele Sahip Olan Siirt'in Bu Potansiyelinin Değerlendirilmesi Gerektiği Söyledi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Araştırma Vakfı (ÇEKÜL) İl Temsilcisi Ayhan Mergen, çok zengin bir tarihi ve kültürel potansiyele sahip olan Siirt'in bu potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiği söyledi.

ÇEKÜL İl Temsilcisi Ayhan Mergen, yaptığı açıklamada, Siirt'in çok zengin bir tarih ve kültür potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, "10 bin yıla dayanan geçmişiyle dünyamızın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Siirt'in çok zengin bir tarihi ve kültürel potansiyeli mevcuttur. Bunların başında Botan Vadisi gelmektedir. Bunun yanı sıra, insan eliyle yapılmış, 'sarp geçit' anlamına gelen ve dünyada yalnızca 3 tane olduğu bildirilen akabelerden de bir tanesi Siirt'tedir. Siirt il merkezini Botan Vadisi'ne bağlayan yer olarak kullanılan bu geçidin Asurlular tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Veysel Karani Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Sultan Memduh Hazretleri, Şirvan'ın Taşlı Köyü'nde metfun bulunan Hz. Ali'nin oğlu Muhammed Bin Hanife ve benzeri din ve bilim dünyasının bilinen insanlarının da Siirt'te yaşamış veya burada vefat etmiş olmaları, kentin zenginliğine katkıda bulunuyor. Anadolu Selçuklu mimarisinin günümüze kadar gelen en özgün eserlerinden biri olan Ulu Camii de bir kültür hazinesidir. Ancak, ne yazık ki tanıtım eksikliğinden dolayı bırakın dünya veya ülkemiz kamuoyunu, Siirt'teki vatandaşlarımızın bile büyük bir çoğunluğu bunlardan habersizdir. Bu da insanı üzüyor. İl genelinden başlamak üzere bu tarihi ve kültürel potansiyelimizi tanıtmaya yönelik çalışmaların yapılması, çok yararlı olacaktır. Bu konuda gerekli yayınlar yapılabilir. Ayrıca bu yerleri gezip görmek üzere turlar düzenlenebilir. Turizmle ilgili fuar ve sempozyumlarda tanıtım yapılabilir" dedi.

ÇEKÜL Temsilcisi Mergen, Siirt'in endemik bitkilerden yana da zengin olduğunu söyleyerek, buna ilişkin olarak ters lalenin Siirt topraklarında yetişmesini örnek verdi.

(İAG-EST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title