Haberler

Şiddetli Yağış - Istanbul Valisi Şahin - Istanbul

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz. Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı en rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezin'de (AKOM) İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanakla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, saat 07.00 civarında başlayan ve 09.00'a doğru şiddetini arttıran yağış nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Şahin, bu sıkıntılara İstanbul Valiliği, AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin anında müdahale ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çok ciddi sıkıntı yaşanan bölge hemen hemen yok gibi. Birkaç noktada ekiplerimiz çalışmalarını yoğunlaştırmış durumdalar. Bazı alt geçitlerde fiziki yapısı yağışın mevsim normallerinin bir kaç katı olması nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekiplerimiz bu noktalara hızla müdahale ediyorlar. Hem belediyemizin ekipleri hem AFAD ekipleri bu baskınlarla bir taraftan mücadele ederken, trafiğin akışının düzenlenmesi noktasında da emniyet müdürlüğümüzün ekipleri ve jandarma komutanlığımızın trafik timleri görev başındalar. Her noktada bütün ekiplerimizle birlikte trafiğin rahat akışı için gayretle görev yapmaktalar."

Şahin, yağışın akşama kadar devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşlardan çok zaruri durumda kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, ihtiyaç olursa toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

"Avrasya Tüneli tek taraftan tedbir amaçlı durduruldu"

Bütün ihbar hatlarının açık olduğunu, hem belediyenin, hem AFAD'ın, hem de 155,156 numaralarının vatandaşların hizmetinde bulunduğunu dile getiren Şahin, "Uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz. Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Vali, sorular üzerine, yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini belirterek, "Şu anda metro, tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tünel, tünel dışındaki Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintisi nedeniyle tek taraftan şu anda tedbir olarak ulaşım durduruldu. Yoksa Avrasya Tüneli'nin kendisiyle ilgili bir sıkıntımız yok. Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vasip Şahin Avrasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title