Haberler

Sezer: "Temelli Rant İçin Kurban Edilemez"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hükümetin Nüfusu 2 Binin Altına Düşen Belde Belediyelerini Kapatmak İstemesine ve Temelli'nin Sincan'a Bağlanma Kararına Tepki Göstererek, "Rant Alanlarını Ellerine Geçirmeye Çalışıyorlar. Temelli'yi Rant İçin Başkalarına Kurban Etmeye Kimsenin Hakkı Yok" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Temelli'nin Sincan'a bağlanma kararını eleştirerek, "Rant alanlarını ellerine geçirmeye çalışıyorlar. Temelli'yi rant için başkalarına kurban etmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Sezer, Temelli'de, nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerini kapatmayı amaçlayan düzenlemeyi protesto etmek amacıyla DSP örgütü tarafından düzenlenen açık hava toplantısına katıldı. "Belediyemizi kapatmayın, geleceğimizi karartmayın", "Mahalle olmak istemiyoruz", "Başkent'in batıya açılan kapısını kapatmayın", "Sakarya'da savaştık, Temelli'yi yarattık" dövizleri ile karşılanan Sezer, DSP otobüsü üzerinden vatandaşlara bir konuşma yaptı.

"Atatürk'ün mirası burada, burayı kapatmayın" dövizini gördüğünü söyleyerek sözlerine başlayan Sezer, "Kurtuluş Savaşı'nın ana karargahı Temelli'ye dokunmak istiyorlar, ama dokundurtmamak için sizlerle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Burası, Ankara'nın en hızlı gelişen beldesi. Temelli'yi Sincan'a bağlayıp, sizi yem etmek istiyorlar" dedi.

Sezer, meydana toplanan kadınlar içinde başı örtülü olmasına rağmen "Biz Atatürk çocuklarıyız" diye bağıran kadınlara dikkat çekti. Sezer, başı açık olanların da dine karşı olmadığını belirtirken, "Onlar bu ülkede dinini de imanını da kültürünü de bu kendini bilmezlerden daha iyi yaşıyor. Burada kadınlarımızın çoğu başörtülü ama Atatürkçü, ama laik demokrasiden yana. Oynamayın vatandaşımızın başörtüsüyle, diniyle imanıyla" diye konuştu.

-"TOPLUMU BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR"

AKP iktidarının, Türk insanını bölmeye çalıştığını kaydeden Sezer, şunları söyledi:

"Bizi başka tartışmalarla ayrı ayrı cephelere atıp bölmeye çalışanlar, aynı zamanda Temelli'mizi de yem etmeye çalışıyor, yem etmeyeceğiz. Tüm eylemleriyle Cumhuriyet'in temel değerlerine muhalefet ettiği anlaşılan iktidarın, Türkiye'nin, Cumhuriyet kazanımlarını kapatmaktan başka bir işi olmadığı da artık anlaşıldı. Adı Cumhuriyet'le birlikte konulan fabrikalarımızı satıyorlar. Köylerimizi, tarımı çökerterek kapatıyorlar. Türkiye'nin çağdaş dünyada yürüyüşünü, ufkumuzu karartarak engelliyorlar."

-"KÖYLERİMİZ KADERİNE TERK EDİLECEK"

Sezer, AKP'nin iktidarı boyunca önce Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatıldığını, köylere hizmetin kesildiğini şimdi de 899 belde belediyesinin kapatılmak istendiğini söyledi. Sezer, şöyle konuştu:

"Temelli'nin de yer aldığı 899 belediyeyi kapatıyorlar. Bu yapıldığında, 899 belediye başkanı ile birlikte yaklaşık 3 bin muhtarın elinden mührünü alacaklar. Çıkarılmaya çalışılan bu yasa ile köylerimiz kaderine terk edilecek. Oysa bu ülkede köylü perişan, köylü büyük sıkıntı içerisinde. Köy hizmetlerini kapattılar, köylere hizmet gitmiyor. Şimdi belediyeleri de kapatıp tümüyle köyleri iptal etmek istiyorlar, işte buna engel olmak, hepimizin boynunun borcu. Köylü zaten perişan, ürününün emeğinin karşılığını alamıyor. Bir de belediyeleri kapatıyorsunuz.Ya da Temelli'de olduğu gibi rant için başkalarına kurban vermeye çalışıyorsunuz. Temelli'yi de Temellili'yi de köylümüzü de kurban etmeye kimsenin hakkı yok"

Meydanda bulunan vatandaşların "Atamızın kemiklerini sızlatmayalım" diye bağırmaları üzerine de Sezer, "Türk insanındaki bu inanç var ya, hiç korkmayın, Türkiye'yi hiçbir yere götüremezler, ben size çok güveniyorum" dedi.

Sezer, Temelli'nin Sincan'a bağlanmasındaki amacın "rant" olduğunu vurguladığı konuşmasında, "Rant alanlarını ellerine geçirmeye çalışıyorlar. Yazıklar olsun. Millete hizmeti bir tarafa bırakıp rant peşinde koşanlara yazıklar olsun. Ama, her tünelin sonunda bir ışık vardır. Sıkıntımız çok, ama biz sıkıntılara yenilmeyeceğiz, bizi mahkum almaya çalışanlara teslim olmayacağız. Umutsuzluğa yer yok. Biz öyle bir milletiz ki, en zor koşullarda bir araya geliriz ve bize karşı olanları da dize getiririz" dedi.

DSP Genel Başkanı, konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Alaattin Bera Türkoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, Hükümet'in belde belediyeleriyle ilgili olarak hazırladığı tasarıyı eleştirdi. DSP lideri, kırsal kalkınmaya önem vermek gerekirken böyle bir düzenlemenin getirilmesinin, köyden kente göçleri daha da artıracağını söyledi.

-ÖZAL'A DA KALMADI, ŞİMDİ YAŞANANLAR SONUN BAŞLANGICI

Eski Başbakan Turgut Özal'ın bugünkü iktidara benzer uygulamalar yaptığını anlatan Sezer, şunları söyledi:

"Rahmetli Özal sıkça belediyeler oluşturur, bundan sıkça vazgeçer, siyasi durumuna göre kazanabileceği yerleri belediye yapar, seçim yapar ve kazanırdı. Ama Türkiye Özal'a da kalmadı. Bugünkülere hatırlatmak isterim. Böyle yaparak Türkiye'nin kendilerine kalacağını zannediyorlarsa, yanılıyorlar. Sonuçta insan ömrü sınırlı, iktidar da sınırlı. Onların iktidarı daha da sınırlı. Son dönemde yaşananlar sonun başlangıcıdır."

Sezer, bir soru üzerine de konunun Meclis'te DSP'li milletvekillerince takip edileceğini söyledi. Yerel seçimlere yönelik bir soru üzerine de Sezer, DSP'ye ilginin her geçen gün arttığını, yerel seçimlerle Türkiye'de çok şeyin değişeceğini söyledi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title