Haberler

Şener'den Hükümete Nasreddin Hoca'lı Gönderme

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Nasreddin Hoca bir gün pazara gitmiş. İki dinara aldığı malları bir dinara satıyor.

'DOSTLAR ALIŞVERIŞTE GÖRSÜN'

Hükümet ekonomi politikasını bir Nasreddin Hoca fıkrası anlatarak eleştiren Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Nasreddin Hoca bir gün pazara gitmiş. İki dinara aldığı malları bir dinara satıyor. 'ya hoca ne yapıyorsun, zarar edersin' dediklerinde ise Hoca, 'dostlar alışverişte görsün' diyor. Şu anda da durum böyledir" dedi.

Türkiye Partisi'nin 4 gün sürecek olan 2'nci İstişare Toplantısı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. Köşkdere Otel'de düzenlenen toplantıda Genel Başkan Abdüllatif Şener, toplantı öncesi basına ve partililere hitap etti. Konuşmasında hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Şener, Nasreddin Hoca fıkrası ile hükümete göndermede bulundu. Şener, şöyle konuştu:

"Bir taraftan övünüyorlar, 'Ekonomide 2010 yılında müthiş bir büyüme sergileniliyor' diye. Neden bu büyümeyi memura ve emekliye maaş artışı sırasında dikkate almıyorsunuz? Maaş artışlarının enflasyon ve büyüme oranı dikkate alınarak yapılması lazım. 'Türkiye'de ihracat patladı, ihracat artıyor' diyorlar. Nasreddin Hoca bir gün pazara gitmiş. İki dinara aldığı malları bir dinara satıyor. 'ya hoca ne yapıyorsun, zarar edersin' dediklerinde ise Nasreddin Hoca, 'dostlar alışverişte görsün' diyor. Şu anda da durum böyledir."

BAŞBAKAN BİZ HARİÇ HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül referandumu sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında Türkiye Partisi'ne teşekkür etmediğini hatırlatan Şener, şunları söyledi:

"Başbakan ismi duyulan, duyulmayan tüm derneklere varıncaya kadar herkese teşekkür etti. Türkiye Partisi de 'evet' oyu kullanacağını söyledi ama partinin ismini hiç anmıyor. Anmamış olmasından dolayı da üzüntü duymadık. Çünkü biz Başbakan'ın keyfi için görüş bildirmedik. Bu, küçük bir adım bile olsa biz ona 'evet' deriz. Yanlışa da 'hayır' deriz. Referandumda 'evet' oyu kullandık ama Başbakan partinin adını zikretmemek için kıvrandı durdu. Çok büyük zahmetler çekti. Herkesi sayarken 'acaba bu Türkiye Partisi'ni ne yapıp da atlayacağım' diye kan ter içinde kaldı."

Konuşması sık sık partililerin alkışlarıyla kesilen Şener, terör olaylarına da değinerek, "Terör dediğiniz zaman vatandaşın aklına Başbakan geliyor. Niye? Daha önce terör yoktu. Başbakan'la birlikte terör arttı" diye konuştu.

Şener'in konuşmasının ardından öğle yemeği yenildi, ardından toplantıya geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title