Haberler

Şehitler, Şehitler Abidesi'ndeki Törenle Anıldı

Çanakkale'de Tüm Dünyaya İnsanlık Dersi Verilmiştir.bu Savaş Dünyanın Başka Bölgelerindeki Savaşlar Gibi Askeri ve Siyasi Değerlerin Değil İnsani Değerlerin Ön Plana Çıktığı Bir Savaş Olmuştur.

Çanakkale'de tüm dünyaya insanlık dersi verilmiştir.Bu savaş dünyanın başka bölgelerindeki savaşlar gibi askeri ve siyasi değerlerin değil insani değerlerin ön plana çıktığı bir savaş olmuştur.

-"BARIŞIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORUZ"-

Bu mücadalede mehmetçik en ağır savaş şartlarında bile karşısındaki düşmanın kendisi gibi insan olduğunu unutmamıştır.

Şehitler Haftası ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. Şehitlik'te düzenlenen tören, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki kalabalık heyet ile vatandaşlar katılımı ile düzenlendi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Çanakkale'de eşi benzeri görülmemiş bir destan yazıldığını belirtti.

"Onlar adeta suları yokuşa akıttılar" diyen Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

"İmanla aşkla galip geldiler.Asalet, inanç ve cesaret sahibi bir milletin dünyadaki en güçlü silahlarla donanmış bir orduyu bile dize getireceğini gösterdiler.En güçlü silahın vatan ve millet sevgisi olduğunu dünyaya gösterdiler.

Çanakkale kahramanları sayesinde bir millet adeta küllerinden yeniden doğmuştur.Bu özel günde aynı ruhla aynı heyecanla bu topraklara bir kez daha bakıyoruz.Tek nefes tek yürek halinde bir kez daha milletçe 'Çanakkele geçilmez' diyoruz.O neferlerin eşsiz mücadelesi sayesinde Çanakkale Savaşı tarihimizin, asaletimizin ve karakterimizin kesin bir zaferine dönüşmüştür.Bu savaşta görülmüştür ki; Türk milletinin karakteri özgürlüktür, istiklaldir, bağımsızlıktır, başka millete boğun eğmemektir.

Bu savaş yalnızca Türk milletinin değil nerede ise bütün insanlığın kaderini tayin eden bir örnek hadisedir.Bu destanı dört bir taraftan kalkıp gelen şanlı neferlerimiz yazmıştır.Çanakkale'de tüm dünyaya insanlık dersi verilmiştir.Bu savaş dünyanın başka bölgelerindeki savaşlar gibi askeri ve siyasi değerlerin değil insani değerlerin ön plana çıktığı bir savaş olmuştur.Hiçbir zaman karşı karşıya gelmemiş milletler ilk defa bu cephede karşılaşmışlardır.Anzak ordusunda Yeni Zelendalı ve Avusturalyalı binlerce genç, Türk gençleri ile bu cephelerde tanışmıştır.

-"BARIŞIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPIYORUZ"-

Bu mücadalede mehmetçik en ağır savaş şartlarında bile karşısındaki düşmanın kendisi gibi insan olduğunu unutmamıştır.Bizim devlet olarak felsefemiz adalet ve barıştır.Bugünde barışın öncülüğünü yapıyoruz.Dostluk için birleşen ellerimizi bir kez daha sıkıca kenetliyoruz.Türkiye, bölgesindeki ve dünyadaki sorunlar için yapıcı ve barışcıl temele dayanan çözüm arayışlarını sürdürmektedir.

Şehitlerimize söz veriyoruz;Bu eşsiz mirası, bu ülkeyi, bu vatanı, bu bayrağı ve bu İstiklal Marşı'nı kendi onurumuz kendi şahsiyetimizden daha değerli sayarak ona sahip çıkacağız.

Şehitlerimizin uğruna can verdiği mukaddes değerlere, bayrağımıza ve toprağımıza sıkı sıkıya sarıldıkça bu ülke bu millet başı dik şekilde yürümeye devam edecektir."

-ZİYARETÇİ DEFTERİ'Nİ İMZALADI-

Başbakan Erdoğan konuşmasından sonra Çanakkale Şehitleri Ziyaretçi Defteri'ni imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title