Haberler

Şehit İsimleri Okullara Verilecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hakkari'deki Terörist Saldırısı Sonucunda Şehit Olan 12 Askerin İsimlerinin Okullarda Yaşatılacağını Belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hakkari'deki terörist saldırısı sonucunda şehit olan 12 askerin isimlerinin okullarda yaşatılacağını belirtti.

Çelik, 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı Hakkari'deki terörist saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı; gazilere acil şifalar dileyen Çelik, “Bunun son olmasını diliyorum. Birçok ocağa ateş düştü maalesef. Onların acısını yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuda neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

“12 vatan evladını şehit verdik. Bu şehitlerimizin aziz hatırasını ebedileştirmek için, bütün yavrularımızın, eğitim camiasının gönlünde yaşamaya devam etmesi için isimlerini okullarımıza vermeye karar verdik. Adıyaman'da 31 Ekim 2007'de, 153 adet okulun toplu açılışını, AB Türkiye Büyükelçisi Marc Pierrini ile birlikte yapacağız. Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında bu okulların finansmanının çoğunluğu AB tarafından temin edildi. Bu 153 okuldan 12'sine son saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimizin isimlerini vereceğiz. Adıyaman'da şehidimiz var, buradaki okula onun ismini vereceğiz, aynı şekilde Bursalı, Antalyalı, Karslı şehitlerimiz var. Bu illerde yapılmış okullara onların isimlerini vereceğiz. Diğer şehitlerimizin de isimlerini diğer vilayetlerdeki bitirdiğimiz okullara vereceğiz. Aynı ilde olması şart değil.

Biz eğitim camiası olarak şehitlerimize vefa borcumuzu, vicdan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Onların aileleriyle de dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz. Bedenlerini bu kurşunlara siper eden güvenlik güçlerimize de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu anlamda bir vefa borcu olarak, bu isimleri okullara vereceğiz.”

“Türkiye'de ne zaman işler iyi gitse, birilerinin bundan hoşlanmadığını” söyleyen Çelik, “Ne yazık ki hakim güçlerin bize uyguladığı politika, kurudukça sulanan, uzadıkça budanan bir politikadır. Son PKK saldırısında, ben şahsen böyle bir amaç sezinliyorum” diye konuştu.

Türkiye'de tek partiye dayalı bir hükümet bulunduğunu, siyasi istikrarın ekonomik istikrara yansıdığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Kurumlar çalışıyor, hükümet çalışıyor, parlamentomuz çalışıyor. Yargı, asker, polis, iş dünyası işini yapıyor. Türkiye'nin dünyadaki itibarı her geçen gün artıyor. Türkiye artık küresel rekabetin ve küreselleşme sürecinin pasif bir objesi değil. Türkiye sadece yönlendirilen, yönetilen bir ülke değil aynı zamanda yönlendiren ve yöneten bir ülkedir. Türkiye artık diğer dünya ülkelerine el uzatan bir ülkedir. Türkiye fakir ülkelere, 2007 yılı içinde 800 milyon dolar el uzatmıştır.”

Paris'te geçen hafta UNESCO Genel Kurulu'na katıldığını ve orada “Türkiye'nin farkını bir kez daha hissettiğini” dile getiren Çelik, bütün göstergelerin Türkiye'nin siyasi, ekonomik olarak iyi yolda olduğunu gösterdiğini söyledi. Çelik, “Bu, birilerinin hoşuna gitmiyor. Dolayısıyla tekrar saldırılar başladı. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü bozmaya yönelik saldırılar başladı” dedi.

Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki okullarda güvenlik sorunu olup olmadığına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar okullarımızda eğitim-öğretimi etkileyecek düzeyde bir güvenlik sıkıntısı söz konusu değil. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir sıkıntımız yok. Ama tabii oralarda bu çatışmalar olunca, askerimiz, vatandaşlarımız şehit olunca ister istemez vatandaşta da öğrencide de öğretmende de ufak da olsa bir tedirginlik oluyor. Ama ben özellikle eğitim camiasına, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize buradan seslenmek istiyorum: Terör örgütünün amaçlarından birisi de moralimizi bozmaktır, Türkiye'de bir panik havası oluşturmaktır. Asla paniğe kapılmayalım. Günlük hayatımız neyse bunu sürdürelim, eğitim-öğretimimizi hiç aksatmadan sürdürelim. Bunun tersi onların ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Bu tuzağa kimsenin düşmemesi gerekiyor.”

ADIYAMAN'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Milli Eğitim Bakanı Çelik ile AB Türkiye Büyükelçisi Pierrini'nin katılacağı toplu okul açılış töreni, 31 Ekimde Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaptırılan okulda gerçekleştirilecek. Bu okula, şehit asker Abdurrahman Doğan'ın ismi verilecek. Aynı törenle, Bingöl, Muş, Erzurum, Ağrı, Kars, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Antalya, Sakarya, İstanbul ve Bursa'daki toplam 81 okul, 11 halk eğitim merkezi, 20 yurt, 37 lojman, 3 yemekhane ve 1 spor salonu da hizmete girecek.

Abdurrahman Doğan'ın yanı sıra diğer şehit askerler Mehmet Bozkuş, Soner Özübek, Mustafa Uysal, Selçuk Gürdal, Yavuz Öztürk, Tarık Emeket, Vedat Kutluca, Samet Saraç, Lokman Eker, Mehmet Cücük, Zekeriya Yatı'nın isimleri de eğer memleketleri bu illerden biri ise buradaki okula, yoksa diğer illerdeki okullardan birine verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title