Haberler

Şehit Aileleri ve Vatandaşlardan ABD'ye "Siyah Çelenk"li Protesto

Şehit Aileleri ve Ay-yıldız Birliği Üyesi Bir Grup, ABD Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktı. Avukat Kemal Kerinçsiz ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'ın da Aralarında Bulunduğu Gruba, Yoldan Geçen Öğrenciler ve 82 Yaşındaki Havva Kara da Destek Verdi.

Şehit aileleri ve Ay-Yıldız Birliği üyesi bir grup, ABD Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Avukat Kemal Kerinçsiz ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'ın da aralarında bulunduğu gruba, yoldan geçen öğrenciler ve 82 yaşındaki Havva Kara da destek verdi.

Aralarında Şehit Aileleri Derneği ve Ay-Yıldız Birliği üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grup, ABD Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi. Konsolosluk önünde toplanan gruba, yoldan geçmekte olan ilköğretim öğrencileri ve çevrede bulunan 82 yaşındaki Havva Kara isimli yaşlı kadının da bulunduğu vatandaşlar katıldı. "Terörün sorumlusu eli kanlı ABD'dir" yazılı pankartlarla toplanan grup, konsolosluk binası önüne siyah çelenk bıraktı. Avukat Kemal Kerinçsiz ve Türk Ortodoks

Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol da bulunduğu grup adına yapılan açıklamada, "Terörün sorumlusu ABD'dir. ABD bir an önce kanlı ellerini Ortadoğu'dan ve Türkiye'den çekmelidir. Kahrolsun PKK" denildi.

Grup, Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları İkinci Toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice'ı "Karakayış kanlı ellerini ülkemin üzerinden çek" yazılı afişle protesto etti. Bir şehit yakını da ABD'ye tepki göstererek, elinde bulunan pet şişeyi konsolosluk binasına doğru fırlattı.

Eyleme destek veren Havva Kara, "Ben burada eylem, toplantı yapılmasını çok istiyorum. Gavurları ülkemizde istemiyoruz" dedi. Ayakta durmakta güçlük çeken yaşlı kadına eyleme katılanlar yardım etti.

Konsolosluk önünde toplanan grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.

(EY-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title