Haberler

Sarıkamışta Kız Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde 120 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu Açıldı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 120 yataklı kız öğrenci yurdu açıldı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için Türkiye Yardım Severler Derneği (KAI) bünyesindeki Eğitime Eşitlik Hakkı Fener Balot Lions Kulübü tarafından yaptırılan Sarıkamış Kız Öğrenci Yurdu törenle açıldı.

Kız öğrenci yurdunun açılışına Kars Valisi Ahmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, KAI Başkanı Yıldız Laçinel, Fener Balat Lions Kulübü Başkanı Fuat Toptaş, Gıda Yüksek Mühendisi Arzu Özkan, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Lions Kulübü Başkanı Fuat Toptaş, "Yıldız Laçinel bizlere bu fikri verdi. Böyle bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Fener Balat Lions Kulübü bu fikre ve projeye sahip çıktı. Bölümümüzün Başkanı Arzu Özkan fedakarca Şubat ayında başladığı bu projeyi, bizlerin de karınca kararınca destekleriyle bugüne getirdi. Gönül isterdi ki buradaki iki katı da yapalım. Ama zaman çok dardı. Umarız ki ikinci katı da tamamlarız. Buradaki insanlar da bizim gibi vatanı, milleti, insanı için karşılıksız hizmetin kıymetini bilen insanlar" dedi Türkiye'ye olan borçlarını bir nebze olsun ödemek için Sarıkamış'ta olduğunu belirten KAI Başkanı Yıldız Laçinel, "Fazla bir şey yapmadık, ama yürekten yapıyoruz. Bize hepiniz destek verdiniz. Yapılanlar korundukça, korunduğunu biz gördükçe, buranın daha nelere ihtiyacı var diyoruz. Daha bir proje bitmeden ikinci hatta üçüncüsünü gelen arkadaşlarım destekliyor. Bu arkadaşlarım Karslı da değil. İstanbul'dan. Türkiye'nin her yerinden. Kars Türkiye'nin bir parçası. Gözü, kulağı, kalbi. Buraya yapılan sadece Karslı öğrenciler için değil. Karslı kızımız olan Arzu Özkan'ı yürekten kutluyorum. Gencecik bir arkadaşımız. Projeyi açıp konuştuğumuz zaman 'Acaba yapabilir miyiz?' dedi. 'Evet yaparız' dedim. İnanın çok hızlı adımlarla koştu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fener Balat Lions Kulübü üyelerine plaket verildi. Gıda Yüksek Mühendisi Arzu Özkan'a plaket veren Kars Belediye Başkanı Alibeyoğlu, "Kars'a yatırım yapan ve destek veren herkesi unutulmaz kılmak istiyoruz. Belediye Meclisimizin aldığı kararla onların isimlerini Kars'ın önemli caddelerine, parklarına ve sokaklarına vermek istiyoruz. Lütfen bunu sıradan bir şehrin cadde ve sokağının ismi olarak düşünmeyin. O caddelerde ve sokakta bu ülke için savaşmış, ülkenin önderliğini yapmış, bu ülkenin kurtuluşunda çok önemli rolü olan Atatürklerin, Kazım Karabekirlerin, Halit Paşaların isimleriyle beraber yer alacak. Bunun için önemli ve anlamlıdır" şeklinde konuştu, Sarıkamış Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış kurdelesini KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, KAI Başkanı Yıldız Laçinel, Fener Balat Lions Kulübü Başkanı Fuat Toptaş ve Gıda Yüksek Mühendisi Arzu Özkan birlikte kesti. Yurdun gezilmesinin ardından, program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

(YY-BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title