Haberler

Şanlıurfa'da Kargo Taşımacılığı Tartışması

Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Pakır, Kargo Taşımacılığının Şanlıurfa'dan Gaziantep'e Alınacağı Yönündeki Haberleri Değerlendirerek, Bunun Gap'ın Ekonomik Hedeflerine Uygun Olmadığını Bildirdi.

Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Pakır, Kargo taşımacılığının Şanlıurfa'dan Gaziantep'e alınacağı yönündeki haberleri değerlendirerek, bunun GAP'ın ekonomik hedeflerine uygun olmadığını bildirdi.

Mustafa Pakır, yaptığı yazılı açıklamada, GAP Uluslararası Havalimanı'nın bölgede elde edilecek ürünlerin dünyaya pazarlanmasına imkan sağlamak için planlandığını belirterek, bundan geri adım atmanın son derece yanlış olacağını vurguladı. Pakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği olarak bütün toplumsal sorunlara son derece duyarlıyız. Memleketimizi yakından ilgilendiren sorunları takip etmeye çalışıyoruz. Bitim aşamasında olan uluslararası havalimanımız daha faaliyete geçmeden Gaziantep Sanayi Odası'nın Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak kargo taşımacılığı için olumlu yanıt aldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre 33 milyon YTL harcama ile Gaziantep Havaalanı kargo uçaklarının sefer yapabileceği bir duruma getirilecek. Bu durum, yapımı tamamlanma aşamasına gelen havalimanımızın uluslararası bir kimlik kazanamayacağı anlamına gelmektedir. Bu durum GAP'ın ekonomik hedeflerine de uygun değildir. Tarımsal üretim patlamasının olacağı il Gaziantep değil, Şanlıurfa'dır. Kargo taşımacılığı yapmayan bir Şanlıurfa Havalimanı il açısından, GAP açısından hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Şanlıurfa Genç Girişimciler Derneği olarak gerek Akçakale Gümrük Kapısı'nın açılması ve gerekse Kargo taşımacılığı konusunda özellikle iktidara mensup milletvekillerimizi üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda tüm sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmeli, tepkimizi ortaya koymalıyız."

(FÖ-FÖ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title