Haberler

    Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (Sm-P602)

    Samsung'un yeni Android tablet modelini test merkezimizde ağırladık.

    Mahmut Saral - - Güney Koreli Samsung'un yeni tablet modeli Galaxy Note 10.1 2014 Edition, gelişmiş özellikleriyle üst seviye tablet deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılara yönelik olarak satışa sunuldu. Peki bu tablet bize neler sunuyor, gelin birlikte bakalım.

    Tasarım

    Galaxy Note 10.1 2014 Edition'ın tasarımı, doğal olarak Samsung'un Galaxy ailesinden izler taşıyor. Köşeli tasarımı, çerçevede kullanılan metal malzeme ile tamamlanmış. 535 gram ağırlığındaki tablet, hafif diyebileceğimiz bir ağırlık oranına sahip. Ek olarak, bu incelediğimiz modelin 3G olduğunu, Wi-Fi modelinin ağırlık oranının birkaç gram daha fazla olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

    Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.

    Ön kısımda dikkat çekici unsur olarak, fiziksel home tuşunu gösterebiliriz. Birçok Android tablette ön kısımda fiziksel tuş yer almazken, Note 10.1 2014 Edition'da bu tuşun varlığına tanıklık ediyoruz.

    Arka tarafa baktığımızda ise, deri kaplama benzeri olan, ancak plastik malzeme kullanılarak hazırlanmış bir yüzey tasarımı var. Bu tasarımla metal çerçeve tasarımına bakacak olursak, yakın zamanda çıkan Note 3'e benzer adımların bu tablette de atıldığını söyleyebiliriz. Arka tarafta en dikkat çekici unsurlar ise, 8MP değerdeki kamera ve hemen yanında yer alan flaş ışığı. Açıkçası tabletlerde yüksek kamera değeri ve flaş ışığı görmeye pek alışık değiliz.

    #Sayfa#

    İncelediğimiz SM-P602 isimli model, ürünün 3G versiyonunu temsil ediyor. Dolayısıyla tabletin sağ yan tarafında bir sim kart girişi yer alıyor. microSD kart girişi, ses açma kapama ve uyku tuşu gibi standart tuşlarda cihazın yine yan taraflarına konumlandırılmış halde geliyor. Dikkat çekici bir diğer unsur olarak da, sağ ve sol yan taraflarda konumlandırılan dahili hoparlörleri gösterebiliriz, ki hem oyun oynarken, hem de video seyrederken temiz ve güzel sesler alabiliyorsunuz.

    Dikkat çekici ekran

    Galaxy Note 10.1 2014 Edition'da, adındaki takıdan da anlaşılacağı üzere 10.1 değerde ekran bulunuyor ve bu Super Clear LCD ekran, 2560x1600 çözünürlük sunuyor. Gerek görüntü netliği ve renk doygunluğu, gerekse de akıcılığı ve dokunmatik hassasiyetiyle sınıfı geçer bir performans sunuyor. Ekranın tadının en fazla çıktığı anlar ise, birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırdığınızda yaşanıyor. Performansta az da olsa düşüşler yaşansa da, ekranın bir kısmında video izlerken diğer kısmında da not alabiliyor veya sosyal medyada gezinebiliyorsunuz. Pencerelerin büyüklük oranlarını ayarlamak da tamamen sizin elinizde bulunuyor.

    Teknik özellikler

    Bu tablet, an itibarıyla piyasadaki en performanslı Android tabletlerden bir tanesi. Samsung, tıpkı Note 3'te olduğu gibi bu cihazda da 3GB RAM değerini kullanıyor. İşlemci tarafına baktığımızda, Exynos 5420'den yararlanılarak 1.9 ve 1.3 GHz değerlerinde 2 tane 4 çekirdekli işlemcisi bulunuyor ve bunlar cihazın performansına göre sıralı olarak çalışıyor. GPU olarak da Mali T628 mevcut.

    İncelediğimiz ürünün dahili olarak 32GB değerde hafızası bulunuyordu, ki microSD kart ile 64GB'a artırmanız mümkün. 8220mAh değerde bataryasını ve S Pen desteğini de eklemeyi unutmayalım.

    #Sayfa#

    Kısaca S Pen

    S Pen ile karalamalar yapabiliyor, notlar alabiliyor, menüler arasında gezebiliyor ve yan tarafta açılan kısayol menüleri üzerinden işlemler gerçekleştirebiliyorsunuz. Samsung, bu ürününde S Pen'in kabiliyetlerini biraz daha iyileştirmiş. Tıpkı Note 3'te olduğu gibi, S Pen'i yuvasından çıkardığınızda otomatik olarak hızlı seçenek menüsü karşımıza geliyor ve buradan seçimler yapabiliyoruz. Kalemin kullanımı ve hassasiyeti oldukça iyi.

    Android 4.3

    Galaxy Tab 10.1 2014 Edition, Android 4.3 işletim sistemi ve Samsung'un kendi hazırladığı arayüzüyle geliyor. Genel olarak tabletin oyun ve uygulama çalıştırma performansı gayet iyi. Aynı anda birden fazla işlem yaptığınızda da ufak tefek donmalar dışında büyük bir problem bulunmuyor. Menüler arası geçişler de genel olarak iyi, ancak yine ufak tefek kasılmalarla karşılaşabiliyorsunuz. Belki de Samsung'un kendi arayüz performansında biraz daha performans iyileştirmesi yapması gerekiyordur.

    Oyun performansı

    Şimdiye kadar Android'e çıkmış ve yazılımsal olarak uyumlu olan bütün oyunları rahatlıkla oynayabileceğiniz bir cihaz. FPS türünden tutun da yarışa, dövüşten platform oyunlarına kadar hem teknik özelliklerinin yüksek olması, hem de büyük ekranın sunduğu başarılı görüntü performansıyla hiçbir detayı kaçırmadan saatlerce oyun keyfi yaşamanız mümkün. Tabii bu saatler süren keyif, şarj konusunda da sizden ciddi taleplerde bulunacaktır.

    #Sayfa#

    Kamera

    Ürünün arka kısmında ışığıyla birlikte 8MP, ön kısmında da 2MP değerde kameralar yer alıyor. İkisi de 1080p çekimler yapabiliyor ve kullanıcıları memnun edecek düzeyde kalite sunuyorlar. Genellikle tabletlerde kamera değerlerini daha düşük görürürüz ve flaş ışığı da tabletlerde pek tercih edilmez. Akıllı telefonlarla kıyaslayacak olursak da tabletlere çekilen fotoğraf sayısı daha azdır. Yine de Samsung'tan başarılı olarak nitelendirebileceğimiz bir hamle gelmiş.

    Batarya ömrü

    8220mAh değerindeki batarya, normal kullanımda 2 günü rahatlıkla görmenize imkan tanıyor. Yoğun kullanımda da bir günü çıkarmanız olası. Kullandığım süreçte genellikle ürünü 2 günde bir şarj ettim ve buna rağmen yine de %10 seviyelerinde şarjı bulunuyordu. Özellikle kısa süreli seyahatlerde şarj korkusu olmadan kullanabileceğiniz bir tablet olarak görünüyor.

    Son sözlere gelecek olursak

    Galaxy Note 10.1 2014 Edition, an itibarıyla en performanslı Android tabletlerden bir tanesi. İncelediğimiz bu model bir 3G model olduğu için Wi-Fi bağlantı kaynağı gibi bir zorunluluğunuz da bulunmuyor. 10.1 inç değerdeki ekranı başarılı bir performans sunarken, tasarımının da genel hatlarıyla başarılı olduğu söylenebilir. Tabii şarj süresi de kullanıcıları memnun edecektir.

    Galaxy Note 10.1 2014 Edition (3G versiyonu), ülkemizde 1699 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Wi-Fi versiyonunun tavsiye edilen satış fiyatı ise, 1499 TL.

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Samsung Galaxy Mahmut Saral Galaxy Note Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title