Haberler

Samsun: Samsun'da Yerel Yönetimler

- Samsun Canik Belediyesi Emlak İşleri Müdürlüğü, 2006 Yılı Vergi Ödeme Aylarında 1 Milyon 148 Bin YTL Para Toplayarak, Vergi Toplamada Yüzde 70 Başarı Elde Etti.

- Samsun Canik Belediyesi Emlak İşleri Müdürlüğü, 2006 yılı vergi ödeme aylarında 1 milyon 148 bin YTL para toplayarak, vergi toplamada yüzde 70 başarı elde etti.

Canik Belediyesi Emlak İşleri Müdürü Hüseyin Pehlivan, 2006 yılı ekim ayı itibariyle tahsil edilen emlak vergilerini değerlendirdi. Emlak vergisinde işi sıkı tutarak, vergi kaçaklarını en aza indirdiklerini dile getiren Pehlivan, "2006 yılı ekim ayı itibariyle emlak vergileri tahsilatında yüzde 70 başarı yakaladık. Vatandaşta artık yol, temizlik ve kaldırım gibi hizmetlerin gelmesi için önce vatandaşın vatandaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğini anladı. Yıl sonuna 2 ay var. Vergi dilimimizin geri kalan yüzde 30'u ise bu zaman içerisinde gelecektir. Canik Belediyesi, tarihinde ilk kez emlak vergisi tahsilatlarında bu oranı yakalamıştır. Ekim ayı itibariyle yüzde 70'lere ulaşan tahsilat, yıl sonu itibariyle yüzde 80-90'lara ulaşacaktır" dedi.

2005 Yılının vergi ayları olan mayıs ve kasım aylarında 1 milyon 493 bin 300 YTL'lik para tahsilatı yaptıklarını anlatan Emlak İşleri Müdürü Hüseyin Pehlivan, "2006 yılında topladığımız toplam vergiyi, hemen hemen 2006 yılının ilk vergi taksitinde topladık. Bu başarı, hem bizim işi sıkı takip etmemizden hem de vatandaşın vatandaşlık görevini yerine getirmesinden kaynaklanıyor. Emlak vergisini vatandaşlık bilinci içerisinde zamanında ödeyen belde halkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(SAM-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title