Haberler

Samsun: Emlakçılık Mesleğine Üniversite Mezunu Olma Şartı

- Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Arslan, Türkiye'de Emlakçılıkta Büyük Bir Değişim ve Dönüşüm Yaşandığını, Mesleğe Yeni Başlayacaklara Üniversite Mezunu Olma Şartı Getirileceğini Bildirdi.

- Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Arslan, Türkiye'de emlakçılıkta büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, mesleğe yeni başlayacaklara üniversite mezunu olma şartı getirileceğini bildirdi.

Yürürlükteki 11816 sayılı zorunlu TSE standartlarından dolayı emlak ofislerinin teknolojik sistemlerle donatıldığını ve yenilendiğini kaydeden Hasan Arslan, sektörde hizmet kalitesinin arttığını ve bu işi eğitimli ve dürüst insanların yapmaya başladığını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile bir çalışma yaparak, kayıt dışı çalışan ve vergi ödemeyen sahte emlakçıların devre dışı bırakılmasını istediklerini ve onların yaptıracağı işlemlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Emlak Müşavirliği Yasası'nın çıkmasını istiyoruz" dedi.

Şu anda TSE standartlarına göre emlakçılık mesleğini yapanların meclisten geçmesini bekledikleri Emlak Müşavirliği Yasası'nın müktesep haklarından faydalanacağını açıklayan Arslan, artık her önüne gelenin emlakçılık yapamayacağını, çünkü mesleğe yeni başlayacak olanlara üniversite mezunu olma şartı getirileceğini kaydetti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ortak protokol imzaladıklarını da hatırlatan Arslan, bu kurumun yayınlayacağı genelgeden sonra bağlı müdürlüklerde emlakçıların kimlik bilgilerinin isteneceğini dile getirdi. Arslan, şunları söyledi:

"Emlakçılık mesleğini icra edenlerin kayıt altına alınması sağlanacak. Vergi mükellefiyet kaydı, esnaf sicili ve meslek odası kaydı olmayanlar, mesleki eğitim kurs belgesi bulunmayanlar bundan böyle tapuda iş ve işlem takipleri yapamayacak. Daha da önemlisi çıkacak Emlak Müşavirliği Yasası'nın müktesep haklarından da faydalanamayacak. Diğer il ve ilçelerde bulunan emlakçı meslektaşlarımızın mağdur olmamaları için uyarıyoruz bu son şanslarıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz ve 6 hafta sürecek olan 3. dönem mesleki eğitim kurslarımız 30 Ekim 2006 tarihinde başlayacak. Kurslarda uzmanlar tarafından tapu sicili, kadastro, emlak vergilendirme ve pazarlama, imar uygulamaları, hukuk ve halkla ilişkiler dersleri verilecek. Meslektaşlarımızı mağdur olmamaları için kurslarımıza katılmaları konusunda uyarıyoruz."

(AG-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title