Haberler

Sakarya Meydan Muharebesi'ni Anlatan Belgeselin Galası Yapıldı

–SAKARYA Meydan Muharebesi'nin anlatan "Gordion'un Düğümü Sakarya Meydan Muharebesi" belgeselinin gala gösterimi gerçekleştirildi.

–SAKARYA Meydan Muharebesi'nin anlatan "Gordion'un Düğümü Sakarya Meydan Muharebesi" belgeselinin gala gösterimi gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi, Sakarya Meydan Muharebesi'ni unutmadı. Sakarya Meydan Muharebesi'nin önemini ve zafer hakkındaki bilgileri genç nesillere aktarmak amacıyla, Avrasya Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği'nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı desteği ile yaptığı proje sonucu ortaya çıkan "Gordion'un Düğümü Sakarya Meydan Muharebesi" belgeselinin gala gösterimi, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gösterim öncesi katılımcılar, kurulan sergi ile de zafer hakkındaki birçok belge ve fotoğrafları inceleme şansı buldu. Ayrıca etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti de yapıldı.

"BU HAREKETLİ COĞRAFYADA YAŞAMANIN BİR BEDELİ VAR"

Gerçekleşen etkinlikte açıklamalarda bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Birçok medeniyetlerin beşiği, birçok medeniyetin yaşam noktası olmuş bir coğrafya. Dolayısıyla bu sebeplerden ötürü oldukça dinamik bir coğrafya olmuş. Bu dinamizm çatışmaları, çekişmeleri de beraberinde getiriyor. Bu hareketli coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Dolayısıyla iç ve dış birliğimizi bozmaya yönelik çok tehditlerle karşı karşıya geldik tarihimizde. Elhamdülillah bu badireleri milletimizin birliği, beraberliğiyle kahramanlığıyla, tarih şuuruyla aştık" dedi.

"ÖNEMLİ BİR ESER"

Bu belgesel film, Sakarya Meydan Muharebesini anlatan, öncesini sonrasını ortaya koyan ve bunun sonuçlarını anlatan ve bundan yola çıkarak başka sonuçlara ulaşmamızı sağlayan bir bilgilendirme. Bir sanat yapımından öte, milletimizi millet yapan millet şuurunu ve ortak bir paydayı paylaşan insanların oluşumunu sağlayan; bu şuuru diri tutmaya sağlayan araçlardan bir tanesi. Bunları önemsiyoruz ve önemsemeye devam edeceğiz. Önemli bir eser. 15 Temmuz'ların olmaması adına, çok büyük katkı sağlayacağına inandığım bir çalışma. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, kutluyorum"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek, plaket verdi. Daha sonra katılımcılar, Türk tarihi için önemli olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin belgeselini izledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eyüpsultan Belediyesi Avrasya Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title