Haberler

Yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşırttı... 4 ayağı ve 2 makatı var

Güncelleme:

Yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşırttı.

Yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşırttı... 4 ayağı ve 2 makatı var

ADIYAMAN - Adıyaman'da, 4 ayak ve 2 makat ile yumurtadan çıkan civciv görenleri şaşırtıyor.

Adıyaman'ın Ilıcak Köyünde çiftçilik ile uğraşan Mustafa Bayır isimli vatandaşın 3 yaşlarında olduğu tahmin edilen tavuğu 14 yumurta ile kuluçkaya yattı. Kuluçkaya yatan tavuğun kendisine ait 14 yumurtasından 11'inden civciv çıktı. Civcivleri kontrol eden Mustafa Bayır, bir civcivin 4 ayağı ve 2 makatının olduğunu fark etti. Yaklaşık 3 gündür yumurtadan çıkan civciv, görenleri şaşkına çevirdi. Oldukça sağlıklı olan civciv, yürüye biliyor ve beslene biliyor. 2 Ayağı normal olan 2 ayağı ise kuyruk bölümünden çıkan civcivin hem sağ hem de sol kısmında toplam 2 makat yer alıyor. Köyde herkesi şaşırtan civciv dışkılama esnasında ise her iki makatı aynı anda kullanabiliyor.

Hayatlarında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını dile getiren Mustafa Bayır, "Bu kadar hayvan besliyoruz, tavuk işiyle de uğraştığımız için. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştık. 4 Tane ayağı var, 2 tanede dışkı yaptığı yer var. 70-80 Yaşındaki dedelerimize sorduk, onlarda ilk defa böyle bir şey gördüğünü söyledi ve bizlerde ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyoruz. Hayvanımız canlı ve yürüyebiliyor" diye konuştu.

Bu tür durumların, anne karnındaki fetüsün gelişim sürecinde kalıtımsal hastalık, yumurtada şekil bozukluğu veya radyasyona maruz kalma gibi nedenlerden dolayı meydana gelebileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Yerel Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500

Yorumlar (1)

Mikail arman:

Yüce ALLAH'tan Şifa diliyorum.Başta kuşlar, tavuklar koyun ve inekler tüm masum hayvanları seviyorum.Küçük civ civ diyerek ihmal etmeyin.Tedavi için mutlaka veterinere götürün.O'da can taşıyor.

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title