Haberler

Sağlık İşletmelerinde Medikal Muhasebe Sertifika Programı

Hedef Belirlenme Bütçe Oluşturma ve Gerçekleşme Takipleri.

Amaç

Programın amacı, Özel sektörde; sağlık işletmesine sahip ve ortaklarını, işletmeyi daha rasyonel yönetebilmeleri için mali mevzuata hakim kılarken, değişimi anlayabilen ve bu değişim sürecini yönetebilen; gelecek için bir vizyon yaratabilen ve bunu aktarabilen; farklı disiplinlerin oluşturduğu çalışma takımlarıyla çalışabilen , yönetebilen; nitelikli ve iyi yetişmiş mali mevzuata tamamen hakim hastane yöneticileri de yetiştirmektir.

Uygulama

Dersler 4 hafta sonu olmak üzere Cumartesi _Pazar günleri saat 10.00-1600 saatleri arasında Arel Üniversitesi Sefaköy yerleşkesinde yapılacak, yalnızca teorik çerçeve sunmakla kalmayacaktır. Dersler alanda karşılaşılabilecek karmaşık problemlere çözümler üretebilecek uygulama örneklerini ile katılımcıların uygulamaya dönük becerilerini geliştirecek şekilde tasarlanmıştır.

Eğitim İçeriği

HEDEF BELİRLENME BÜTÇE OLUŞTURMA VE GERÇEKLEŞME TAKİPLERİ

Poliklinik , ameliyathane , kadro, doktor, personel gibi,sağlık işletmesinin tüm ölçeklenebilir parametrelerine dayalı yıllık hedef bütçe oluşturma teknikleri ve yıl içinde bütçe gerçekleşme takip modellemeleri dersin konularıdır.

FİYAT POLİTİKASI OLUŞTURMA

Sağlık İşletmesinin hizmet vermeyi hedeflediği hastaların sosyal güvence durumuna göre saptanması ve buna bağlı farklı fiyatlandırma politikaları dersin konularıdır.

ÖZEL SİGORTALI HASTA KABUL ANLAŞMALARI

Sağlık işletmesinin özel sigortalı hasta poliçelerine ait genel ve özel şart bilgileri kontratlar kabul anlaşmalarının nasıl yapılacağı , hasta kabul süreçleri, faturalandırma , kaliteli yönetim ilişkiler işbirliği tahsilat ve ihtilaf süreçleri bu derste anlatılacaktır.

YURT DIŞI HASTA İLİŞKİLERİ

Yabancı sigorta şirketleri ile yapılacak anlaşmalar, sağlık turizminin nasıl başlatılabileceği, hedef ülkeler, hedef tedaviler, yapılacak PİAR ve tanıtım çalışmaları, hasta kabul süreçleri faturalandırma esasları dersin konularıdır.

SAĞLIK HİZMETİ SATIN ALMA SÖZLEŞMESİ

Genel Sağlık Sigortası kapsamında SGK güvenceli hasta kabul edebilmek için kısmi ya da tüm branş anlaşmaları ve sözleşmenin içeriği, hükümleri ve uygulama sorunları bu derste anlatılacaktır.

DIŞARIDAN SAĞLANAN HİZMETLER İÇİN SGK SÖZLEŞMERİ OLUŞTURMA

Sağlık İşletmesinin dışarıdan satın alarak yürüttüğü hizmetler için (İleri Radyolojik Hizmetler- patoloji Lab. vb) sözleşmelerin nasıl yapılacağı ve SGK ya faturalandırma süreç ve usulleri derste anlatılacaktır.

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ

SGK güvenceli hasta kabul ve faturalandırma esasları branş branş bu derste anlatılacaktır.

SGK MEVZUATINDAN DOĞAN KESİNTİ VE CEZALAR -HUKUKSAL SONUÇLARI

Sağlık Uygulama Tebliğinin yanlış uygulanmasından doğan aylık kesintilerin en aza nasıl indirileceği, Sözleşme hükümlerine uymamaktan doğan cezalar ve bunların hukuksal süreçleri derste anlatılacaktır.

TESİS YÖNETİMİ VE MALİYET TAKİPLERİ

Bu derste Sağlık İşletmelerinin,Tıp merkezlerinin ve özellikle hastanelerin teknik, işlevsellik ve kullanıcı çeşitliliği yönünden karmaşıklığı dikkate alınarak fiziksel koşullarının kaliteli hizmet sunacak şekilde dizayn edilebilmesine yönelik konular ve maliyet takip usulleri ele alınacaktır

DOKTOR PERFORMANS DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ

Doktorların dönemsellik ilkesi içinde ürettikleri hizmetlerin ölçme ve değerlendirme teknikleri derste anlatılacaktır.

HASTANE HİZMETLERİNDE MALİYET HESAPLAMA YÖNTEMLERİ VE TAKİP

Sağlık işletmecilerini maliyet uygulamaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bu ders, maliyet muhasebesinin tanım ve amaçları, maliyet muhasebesi sistemi, maliyet belirleme yöntemleri konularını içermektedir. Bu derste poliklinik, yatan hasta, ameliyat ve hizmet paketi gibi çeşitli maliyetlerin nasıl hesaplanacağı ve maliyet fiyat karşılatılmalarının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatılacaktır.

ULUSLAR ARASI KREDİ KAYNAKLARI VE TEŞVİK UYGULAMALARI

Sağlık işletmesinin ihtiyaç duyduğu uluslararası kredileri oluşturma metotları ile yatırım indirim uygulama ve yenileme işlemleri bu derste anlatılacaktır.

YÖNETİM POLİTİKASI İÇİN MEDİKAL MUHASEBE RAPORLAMA TEKNİKLERİ

Dönemsellik ilkesi içinde sağlık işletmesinin poliklinik, ameliyathane, girişimsel işlemler,yataklı servis ve diğer servislerin sayı trend analizleri, doluluk oranları ciro tahlil tabloları, sektörel dağılım ölçme ve raporlama teknikleri bu derste anlatılacaktır.

YÖNETİM POLİTİKASI İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA TEKNİKLERİ

Sağlık sektörünün ekonomik açıdan analizi, sağlık hizmetlerinin finansmanında kullanılan modeller bunların ekonomik açıdan irdelenmesi, , sağlık sektörünün ekonomik büyüme ve kalkınmaya etkisi, maliyet yarar ve maliyet etkililik analizler,nakit hareketleri ,mali tablolar,ciro tahsilat gibi konular bu derste incelenmektedir

HEKİM HAKEDİŞ MODELLEME

Sağlık işletmesinde çalışan hekimlerin sözleşme teknikleri , vergilendirme , SGK mevzuatı açısından durumları ile hak ediş modelleme teknikleri bu derste anlatılacaktır.

Katılımcı Profili: Sağlık işletmeleri sahipleri, ortakları, üst ve orta düzey yöneticileri ile bu alanda kariyer yapmak isteyen bireyler programa katılabilirler.

Eğitim Başlangıç - Bitiş Tarihleri: 26 Mart 2011 – 17 Nisan 2011

Son Kayıt Tarihi: 21 Mart 2011

Eğitim Süresi: 48 Saat

Eğitim Günleri: Cumartesi- Pazar

Ders Saatleri: 10.00 – 16.00

Ücret: 2000 TL+KDV (Kdv oranı %8)

(World, Bonus, Axess ve Maximum Kartlara taksit imkanı vardır)

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title