Haberler

Safranbolu'da Mayıs Hazırlığı

Belediye Başkanı Nihat Cebeci, İlçede 23-25 Mayıs 2008 Tarihlerinde Düzenlenecek Olan "Geleneksel Lezzetler Şenliği" Kapsamında Organik ve Yerel Gıdaların Sergileneceği Organizasyon ve Unesco Toplantısı İçin Hazırlıkların Tüm Hızıyla Devam Ettiğini Söyledi.

Belediye Başkanı Nihat Cebeci, ilçede 23-25 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenecek olan "Geleneksel Lezzetler Şenliği" kapsamında organik ve yerel gıdaların sergileneceği organizasyon ve UNESCO toplantısı için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Başkanı Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, "UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türkiye Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen organizasyon, Ulusal ve Uluslararası düzeyde Mutfak Yazarları, Profesyonel Aşçılar, Beslenme Uzmanları, Gıda ve Tarım Sektörü Temsilcileri, Akademisyenler, Seyahat Acenteleri, Tur Operatörleri, İlgi Gruplarının etkin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla üretim yapan, ürettiği lezzetlerin satış ve dağıtımını yapan ya da destekleyen ticari kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin davet edildiği organizasyon için 50 stand açılması kararlaştırılmıştır" dedi.

"Geleneksel Lezzetler Şenliği" organizasyon komitesinin, geleneksel lezzetlerin ancak ve ancak yerel ürünlerle sağlanabileceğine inanmakta olduğunu kaydeden Başkan Cebeci şöyle konuştu:

"Ülkemiz, coğrafi özellikleri nedeniyle çok farklı flora ve faunaya ve en önemlisi geçmişin yerel renklerini taşımakta olan çeşitli kültür bitkilerine sahiptir. Bütün yörelerimizde hala bin yılların kültürel mirası olan yöntemlerle yerel bitkiler ve gıdalar yarı ya da son ürün olarak işlenmektedir. Gerek organik, gerekse yerel gıdalar, özellikleri nedeniyle küçük ölçekli üretimlerdir. Bu ölçekleri nedeniyle de ülkemizde henüz bir ihtisas fuarına kavuşamamışlardır. Yapacağımız şenlik kapsamında organik ve yerel ürünler sergisi açılmasını Japonlar önermiş ve böyle bir sergi açılırsa daha çok sayıda ziyaretçi geleceği müjdesini iletmişlerdir. Bize iletilen bilgi notunda ise, Japon tüketicisinin yeni ürünlere talebi, güvenli gıda tüketme arzusu ve ülkede son yıllarda yaşanan gıda skandalları ve firmalar için yeni bir pazar bölümü oluşturması gibi nedenler, Japonya'da organik tarım ürünlerine olan talebi artırmakta olduğu,üretimi ve ticareti yapılan ürün yelpazesine organik ürünleri de dahil eden firmaların, tüketici gözünde 'bütünleşik imaj' oluşturarak pazarda paylarını artırmak istedikleri özellikle vurgulanmıştır. Ziyaretçiler arasında JAS (Japanese Agricultural Standards) belgesi veren yetkililerinde olacağı kaydedilmiştir. Ayrıca bu ülkeye organik tarım ürünleri ihracatın gerçekleştirilebilmesi için üretici firmaların JAS (Japanese Agricultural Standards) sertifikasına sahip olunmasını gerekli kılmakta olduğu da hatırlatılmıştır." Başkan Cebeci, ayrıca Mayıs ayında gerçekleşecek olan programlar içersinde Türk-Japon dostluğu günü kutlamaları ve UNESCO toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağını ifade etti.

(YE-ET-Y) 28.04.2008 17:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title