Haberler

Sadr'dan Kitlesel Gösteri Çağrısı

Irak'ta Radikal Şii Lider Mukteda Sadr, ABD'yi Ülkede Felaketlere Yol Açmakla Suçladı ve Bağdat'ın Amerikan İşgaliyle Düşmesinin Dördüncü Yıl Dönümü Olan 9 Nisanda Kitlesel Gösteri Yapılması Çağrısında Bulundu.

Irak'ta radikal Şii lider Mukteda Sadr, ABD'yi ülkede felaketlere yol açmakla suçladı ve Bağdat'ın Amerikan işgaliyle düşmesinin dördüncü yıl dönümü olan 9 Nisanda kitlesel gösteri yapılması çağrısında bulundu.

Amerikan askerleriyle 2004'te savaşan kendisine bağlı Mehdi Ordusu, en son ABD'nin geçen ay Bağdat'ta başlattığı geniş çaplı güvenlik operasyonunda işbirliği yapan Sadr, yandaşlarına Amerikan güçlerine karşı barışçı yollarla direnmeleri yolunda çağrıda bulunduğu 14 Marttan bu yana ilk kez açıklama yayımladı.

Sadr, Bağdat'ın güneyindeki Küfe'de cuma namazına katılan cemaate okunan açıklamasında, ''İşgalcilerin topraklarımızı terk etmesi çağrımı yineliyorum'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title